(Last Updated On: 3. marts 2020)

Borgmester Anette Mortensen (V) klippede den obligatoriske røde snor ind til det nye apotek på Nytorv. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Ikke mindre end 425 kvadratmeter udgør Store Heddinges nye apotek, som mandag morgen kl. 9 åbnede med rød løber, snoreklip og tale af borgmester Anette Mortensen (V).

Forud for den festlige åbning har apotekets ejer, Arjang Mehrdad, haft nogle travle måneder med at få istandsat og klargjort lokalerne til åbningen. For apoteket har ikke kun fået ny ejer, men er også flyttet fra Algade til de tidligere banklokaler på Nytorv 5, hvor der seneste har været Nordea-filial.

En stor dag for byen

Borgmesteren glædede sig i sin tale over, at den 52-årige apoteker Arjang Mehrdad har haft mod på at overtage Stevns Apotekerne.

– Et apotek er vigtigt for os alle sammen. Og det er vigtigt, at apoteket er nemt at komme til, at det er tilgængeligt, at der er den medicin, man har brug for og at man kan få råd og vejledning i trygge rammer. Det kan man få her. Det er en stor dag for Store Heddinge, sagde Anette Mortensen, der også glædede sig over, at det netop er Arjang Mehrdad, der nu står i spidsen for apotekerne på Stevns.

– For jeg kan mærke, at du brænder for det og du vil det gerne. Så jeg er helt tryg, sagde borgmesteren til den nye apoteksejer, der er uddannet cand.pharm. fra Københavns Universitet og i mange år har arbejdet i apotekerbranchen.

Se billederne fra åbningen mandag morgen kl. 9.00 (fotos: Rikke Michael Hansen):

Kunderne strømmede ind

Ikke kun borgmesteren var mødt op til den store åbning. Repræsentanter fra Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd samt udvalgsformanden for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, Mikkel Lundemann Rasmussen (K) besigtigede også de nye, flotte og moderne rammer, hvor kunderne fremadrettet kan indkøbe deres apotekervarer.

Og kunderne strømmede da også ind fra morgenstunden, hvor de måtte trække et nummer og stille sig op i køerne til de fire skranker med personlig betjening.

Det store apotek, som med sine mange kvadratmeter må være blandt Danmarks største, er gennemtænk i sin indretning med automatiske hoveddøre, der gør det nemt for alle at få adgang. Indenfor er der flot indrettet med adskillige hylder med flot præsenteret varer samt en hyggekrog, hvor kunderne kan nyde en kop kaffe eller vand, mens de venter. Her er desuden mulighed for private samtaler i separate lokaler, og desuden kan man få målt sit blodtryk, blodsukker med mere.

Ambitionen er også snart at kunne tilbyde influenza- og rejsevaccinationer samt at afholde relevante arrangementer i samarbejde med lokale foreninger.

Endelig er der nyindkøbet af en stor sorteringscentral, som automatisk finder den receptpligtige medicin, når kunden indlæser sygesikringskortet, hvilket reducerer ventetiden.

Åbningstiderne i Stevns Apotek på Nytorv er mandag-torsdag kl. 9-17.30, fredag kl. 9-18 og lørdag kl. 9-13.

En stor del af personalet i Stevns Apotek var samlet forud for åbningen i Store Heddinge. (Foto: Anders Grann)

Tre filialer samt udlevering

Det er første gang, at Arjang Mehrdad ejer apotek og har ansvar for de godt 20 ansatte medarbejdere hos Stevns Apotek.

Som ny apoteker bliver det hans opgave at drive hovedapotektet i Store Heddinge og apoteksfilialen i Karise samt apoteksudsalget i Hårlev. Desuden skal der fortsat leveres til fire forskellige medicinudleveringssteder i henholdsvis Rødvig (Dagli’Brugsen), Lyderslev (Min Købmand), Hellested (Dagli’Brugsen) og Strøby (Dagli’Brugsen).

Apoteket i Strøby Egede er blevet en del af apoteket i Borup.
rmh

Der har forud for åbningen været stor travlhed med at få istandsat og indrettet det 425 kvadratmeter store apotek på Nytorv 5 i Store Heddinge. (Foto: Anders Grann)

Skriv en kommentar