(Last Updated On: 5. august 2020)

Fotografen har »fanget« en af Stevns’ smukke falke. (Foto: Hans-Martin Hansen)

Kultur: Og så kom coronaen …, det er et sætning, som siges mange gange og i mange forskellige sammenhænge, og det gælder også for Kulturloftets udstilling i »Billeder fra Stevns Klint«.

Den skulle have været vist tidligere i år, men nu bliver det starten på Kulturloftets nye sæson.
Lokalt samarbejdsprojekt

Udstillingen er som altid i galleriet på 1. sal over Stevns bibliotek på Kirketorvet 2 i Store Heddinge, og den åbner med en fernisering lørdag den 8. august kl. 11.

Skulle man være forhindret i at se de flotte fotos som en af de første, så kan udstillingen ses i bibliotekets åbningstid indtil den 5. september i år.

– Stevns Kommune og kommunens samarbejdspartnere, herunder Verdensarv Stevns, har et stort behov for billeder, som viser Stevns Klint fra sin allerbedste side.

Både natur- og landskabsbilleder samt billeder med mennesker på, forklarer Hans Jørgen Lund Jensen, som er formand for Kulturloftet.

Derfor har Stevns Kommune indledt et rigtig spændende lokalt samarbejde med Stevns Fotoklub og fotografen Rudy Hemmingsen.

Rudy Hemmingsen har tilbudt fotoklubben undervisning og Fotoklubben har leveret billeder til Stevns Kommunes billedbank.

Formålet har været at dokumentere og fotografere Stevns Klint.

Promovere Klinten

Det er billeder, som vil indgå i Kommunens billedbank og som skal bruges til promovering af Klinten, når alle de gode historier om Stevns Klint og verdensarvsarbejdet skal fortælles bl.a. i pressesammenhænge, på hjemmesider www.stevns.dk og stevnsklint.com, på de sociale medier, til plakater og andet.

– Deltagerne fra Stevns Fotoklub har været på fem ture med Rudy Hemmingsen i løbet af året, hvor turene har været til fem punkter, som kommunen har nævnt som vigtige steder, som f.eks. Rødvig, Boesdal, Højerup, Holtug Kridtbrud, Fyret og Trampestien, oplyser Hans Jørgen Lund Jensen.

Fotoene signalerer liv og natur fra alle fire årstider, og der er billeder med aktiviteter, f.eks. nogen der ror, går tur osv.

Det er følgende medlemmer af Stevns Fotoklub, som har deltaget i projektet: Hans-Martin Hansen, Hans Jørgen Olsen, Gurli Larsen, Birger Larsen, Tom Nielsen, Sabine Kleinhout, Marianne Jakobsen, Ingolf Kristensen og Bente Magelius.

Projektet har løbet gennem hele 2019.
sky

Skriv en kommentar