(Last Updated On: 4. april 2022)

Neptun og Triton blev lørdag formiddag døbt på Rødvig Havn, da Rødvig Roklub havde standerhejsning

Af Rikke Michael Hansen

Tommy Knudsen åbnede klubbens 8. sæson med tale og standerhejsning ved klubhuset. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Lørdag formiddag skinnede solen fra en skyfri himmel og ned på medlemmerne af Rødvig Roklub, som mødtes til den årlige standerhejsning på havnekajen i Rødvig.

Roklubbens formand Tommy Knudsen bød velkommen til klubbens 8. sæson og løftede sløret for flere aktiviteter i løbet af året. Flere af dem er gengangere, såsom at hjælpe til ved Stevns Jernmand og Tøserunden, der begge afholdes i juni og muligvis bliver der også hjælpeopgaver ifm. et cykelløb i efteråret.

– Som noget nyt er vi i Rødvig Roklub arrangør af og vært ved en langdistance- og motionskaproning den 13. august, hvor der bliver brug for en del hænder, så reserver allerede nu dagen, opfordrede formanden.

’Rødvig Ro Klintløb’ hedder kaproningen, som både er for konkurrenceroere og motionister. Der er to ruter langs klinten på hhv. 10 og 20 kilometer.

Rødvig Roklub tæller knap 50 medlemmer samt 12 passive medlemmer, og Tommy Knudsen glædede sig også over en veloverstået sæson med flere flotte resultater for klubbens medlemmer, som bl.a. har roet sig til både DM og NM guld- og sølvmedaljer ved virtuelle mesterskaber.

Døbt i havvand

Efter en tur op af stigen for at hejse flaget på taget af klubhuset sendte formanden de fremmødte videre ned til bådhallerne, for her skulle to nye både døbes.

Se billederne fra dåben på havnen og den første tur i havet. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Dels en single sculler, som af klubmedlem Poul Hansen blev døbt ’Triton’ efter Poseidons søn Triton, der ifølge den græske mytologi er en af havets budbringere.

Det andet nyindkøb er en Lite-Trio, som er en helt ny bådtype i Danmark – den i Rødvig Roklub er den tredje af sin slags i landet. De to andre tæller en demo-båd og så findes der én i Herning.

– Det er en båd, som jeg forventer mig meget af. Den er let og nem at ro, og båden kan rigges som fire forskellige bådtyper på bare fem minutter, forklarede formanden.

Thomas Hampen Andersen, der nyligt har vundet DM til Rødvig Roklub ved De Danske Mesterskaber i indendørs roning, roede ud i Triton. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Afdelingsleder i Sydbank, Hanne Haudrup døbte klubbens nye Lite-Trio ’Neptun’ og med sig havde hun en mobilepay-betaling på 20.000 kroner til roklubben.

Udover Sydbank-fonden har klubben også fået midler fra Den Kravelbyggede af 2013, Nordea-fonden, DGI/DIF, to anonyme bidrag samt egne klubmidler, som er skaffet gennem medlemmernes frivillige arbejde ved Tøserunden, Stevns Jernmand, cykelløb og affaldsindsamling ifm. Ren Natur.

Begge både blev naturligvis døbt i havvand, som traditionen foreskriver, og efter dåbstaler og havvandspåkast, blev de to både båret ned til havnekanten og sendt ud på deres første tur med roklubbens medlemmer ved årerne. Der kom – efter lidt regulering af balancepunkt og årer – rigtig godt fart på begge både, som slanke, elegante og i høj fart skød igennem vandet.

Skriv en kommentar