(Last Updated On: 18. august 2022)

Stevns: Én måned nåede en 17-årig dreng at være på fri fod, efter at han mandag den 18. juli flygtede fra den sikrede institution Stevnsfortet ved at hoppe over et hegn.

Men nu oplyser Ritzau, at han onsdag aften blev genfundet af Københavns Politi

– Vi har fundet den 17-årige mand, som vi efterlyste den 10. august, da han var flygtet fra Den Sikrede Institution Stevnsfortet. Han blev anholdt i aftes i Vanløse, skriver politiet på Twitter torsdag.

Den 17-årige, der formodes at have bandetilknytning, sad varetægtsfængslet på institutionen for blandt andet frihedsberøvelse og grov vold begået i København.

Han var sidst set i Vanløseområdet, hvor han også har bopæl, og hvor han altså blev fundet af politiet.

Stevnsfortet hører under Region Sjælland og ligger i Midt- og Vestsjællands Politis område. Det er en sikret døgninstitution for børn og unge med ti pladser.

Dagen efter, den 19. juli, lykkedes det to andre unge på 17 og 18 år, at flygte fra institutionen ved at hopper over hegnet. Det blev dog en langt mere kortvarig oplevelse, da de efter fire timer blev fundet igen; og det takket være borgere i Stevns Kommune, som hjalp politiet med, hvor de skulle lede.

I en udtalelse fra Stevnsfortet lød det i forbindelse med efterlysningen af den 17-årige, at “det er yderst sjældent, at der er unge, der rømmer institutionen”.

De to rømninger midt i juli har fået konsekvenser. “De sikkerhedsmæssige udfordringer” er blevet udbedret, skrev institutionen i en mail til Ritzau uden dog at gå detaljer med, hvilke forandringer der er foretaget.
rmh

Skriv en kommentar