(Last Updated On: 2. marts 2021)

Det så trist, det så trist, siger de . . . Denne strofe, fra Kim Larsens ’Nanna’, passer så fint på den endelige beslutning, der er taget om at flytte Lokalbanens endestation i Rødvig.

Personligt havde jeg lagt den vanvittige beslutning bag mig og affundet mig med tingenes tilstand. Stevnsbladets artikel den 17. februar »Adgang og parkering ved endestation« pustede til den sidste slumrende glød, der har vokset sig stor og udmønter sig i dette skriv.

Der er fortsat en kattelem; Finansieringen er ikke på plads – kattelemmen skal holdes åben og den skal udfordres! Når det er sagt er projektet med flytning af endestationen forrykt. Jeg er tidligere blevet udråbt som bagstræber og imod udvikling på den konto. Det kan jeg leve med.

Men det ændrer ikke ved det faktum, at vores endestation formentlig er den smukkest beliggende i Danmark og burde beskyttes som Verdensarv. Argumenterne med at bommene på Vemmetoftevej og Rødvig Hovedgade kan nedlægges, køber jeg, men det vejer ikke nok på vægtskålen, det samme gælder den forlængede køretid.

Det har været sagt mange gange i årenes løb, men jeg husker ikke, at det seriøst har været udfordret. Forvaltningen og vores folkevalgte refererer fortsat til en ikke signifikant undersøgelse, som Rødvig Borgerforening søsatte i sin tid. Borgerne i Rødvig og brugerne af lokalbanen er, mig bekendt, ikke seriøst blevet hørt. Det vil klæde forvaltningen og vores folkevalgte, at have baglandet 100 pct. i orden. Det kan nås endnu!

Afslutningsvis: De ressourcer, der bruges på planerne om at ændre området omkring Marmorvej med ny station og etablering af et parkeringsområde, er bedre brugt på at få den gamle stationsbygning solgt til initiativrige folk, der har øje for værdierne og mulighederne i bygningen og området omkring stationen.

Jeg ønsker, at 2021 bliver året, hvor vi lærer at leve med corona og hvor vi får ryddet op og ændret forkerte beslutninger.

Birger Merwald
Rødvig Hovedgade 25
Rødvig

Skriv en kommentar