(Last Updated On: 8. juli 2021)

Sport: Stevnsbladet har bedt formanden for Sierslev FC, Jess Aveiro Petersen vurdere Danmarks kamp mod England.

Jess Aveiro Petersen er naturligvis trist over, at det danske landshold ikke nåede EM-finalen, men han tror på gode chancer med kvalificeringen til VM, og hejser flaget for de unge, danske spillere. (Foto: Klaus Slavensky)

Jess Aveiro Petersen, hvad var kampens højdepunkt?

– Det er helt klart frisparket i første halvleg. Mikkel Damsgaard præsterer et utroligt køligt overblik af en 21-årig. Og så fordi vi naturligvis kom foran. Der var desværre ikke så meget andet at fremhæve. En skidt kamp.

Var det det rigtige hold der vandt?

– Ser man på den samlede præstation, så var det nok okay, at England vandt. Danmark spillede ikke op til niveauet fra de andre EM-kampe. Der manglede noget gejst over hele banen. Schmeichel viste format, men der manglende skarphed i det danske angreb. England kunne holde på bolden, det gjorde det svært.

Hvor viste Danmark styrke og svaghed?

– Midterforsvaret havde mange gode øjeblikke, og anfører Simon Kjær spillede en fornuftig kamp, han lukkede mesterligt meget af. Havde bolden ikke ramt ham, så havde Sterling scoret alligevel. Vores wingbacks var ikke imponerende, og angrebet var ikke prangende. Vi mistede for mange bolde, og vores angribere kunne ikke løbe stærkt nok, så de kom desværre ikke rigtigt i spil.

Hvis du var landstræner, hvad ville du have gjort anderledes?

– Jeg synes, at de mange indskiftninger var problematiske, og skete på forkerte tidspunkter. Og så kom de for hurtigt efter hinanden, så holdet ikke nåede at stabilisere sig. Der var også for mange udspark, der endte i ingenting, fremfor at fokusere på at spille fremad og bygge angreb op. F.eks. synes jeg, at en spiller som Andreas Cornelius manglede. Men Hjulmand har gjort det rigtigt godt i hele turneringen. Det er hans, og spillernes fortjeneste, at Danmark nåede så langt.

Hvilke forventninger har du til det ‘nye’ landshold og træner i fremtiden?

– Jeg har store forventninger, og jeg er ret sikker på, at dette hold når langt. Det har været godt med en ny generation, og jeg synes, at de unge gør det ganske godt. Håber at vi får Eriksen tilbage, men de unge har også vist, at de har kunnet udnytte den plads, som Eriksens fravær har givet dem. Jo, så mon ikke vi kommer langt og kvalificerer os til VM.

sky

Se også kommentarer til EM-kampen Danmark vs Belgien 

Se også kommentarer til EM-kampen Danmark vs Rusland 

Se også kommentarer til EM-kampen Danmark-Wales

Se også kommentarer til EM-kampen Danmark vs Tjekkiet

 

Danmarks resultater i EM 2020 (spillet i 2021)

  • Danmark-Finland: 0-1
  • Danmark-Belgien: 1-2
  • Danmark-Rusland: 4-1
  • Danmark-Wales: 4-0
  • Danmark-Tjekkiet: 2-1
  • Danmark-England: 1-2

 

Skriv en kommentar