(Last Updated On: 13. juni 2022)

Og klubkammeraterne fra U13 drenge spiller flot finalekamp i Prag.

Strøby/Nykøbing/Prag: Flere end 120 spændte børn fra AIK 65 Strøby Fodbold drog fredag eftermiddag i forrige uge mod Nykøbing Falster for at deltage i Pinsecup, som er et fodboldstævne, hvor hold fra hele Sjælland mødes til tre dage med fodbold, fællesskab og overnatning på lokale skoler.

(Foto: Camilla Larsen)

Af de fem deltagende hold fra Strøby overraskede pigeholdet med at vinde hele deres U10 række og dermed hente den store guldpokal hjem til klubben. De syv piger har aldrig været til et stort stævne før, og flere af dem har kun gået til fodbold i kort tid.

På deres vej til finalen mødte de flere pigehold, som var teknisk dygtige og meget hurtige. Pigerne fra Strøby havde dog både viljen og glæden med i deres spil – og også lidt held. Det betød, at de søndag eftermiddag hentede guldet hjem til Strøby til stor glæde for alle de medrejsende drenge, forældre, trænere og søskende fra hele klubben.

– Vores piger kæmpede hele vejen igennem, de var ydmyge og havde ingen forventninger om at skulle vinde. Det gav dem mulighed for bare at spille det bedste fodbold, de kunne – uden at tænke en hel masse på resultaterne, fortæller deres træner, Kim Kruse Jensen.

Tæt opgør mod Red Star fra Østrig

Mens de fem hold var på Pinsecup, tog Strøbys U13 drenge en tur med bus til Prag for at spille mod hold fra hele Europa. Også de havde en skøn tur pakket med oplevelser.

Imod alle odds kom også dette hold i finalen, hvor de desværre tabte 1-2 til Red Star Penzing, der spiller i den bedste række i Østrig. På vejen til finalen slog de et tysk hold, bankede et akadamihold fra Prag og vandt over et dansk ligahold.

– Red Star var desværre er par numre større end os, men med lidt held i afgørende situationer kunne det sagtens være gået vores vej, fortæller træner Rasmus Kyed.

Det var derfor også en masse trætte børn, der tirsdag efter pinse mødte i skole på Strøbyskolen.

 

(Jakob Hegerlund)

Skriv en kommentar