(Last Updated On: 16. august 2019)

Nyudnævnt fødevareminister Mogens Jensen (S) fik et indblik i livet som landmand, da han besøgte landmand Lars Korsholm Hansen på Stevns

Se billederne fra Mogens Jensens besøg i marken (Fotos: Rikke Michael Hansen):

 

Gevnø/Store Heddinge: Mandag eftermiddag fik gårdejer og planteavler Lars Korsholm Hansen fra Egedesgård lidt uden for Gevnø besøg fra Christiansborg.

Den nye minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Mogens Jensen (S), var kommet hele vejen til Stevns for at hjælpe til med kornhøsten – og for at få et indblik i arbejdet og høre om landmandens udfordringer og forventninger til høsten.

Formand for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild, deltog også på gårdbesøget.

Helligdage og halmballer

Ministeren startede sin rundtur på gårdspladsen, hvor han blev budt velkommen af Lars Korsholm Hansen og hans familie. Rundvisningen fortsatte forbi et område med bivenlige blomster, et kig ind i kornhallen og -lageret, og endte på en af Lars’ marker, hvor høsten af hvede var i fuld gang.

Her fik Mogens Jensen efter en kort introduktion lov at styre den store mejetærsker. Og selvom det var første gang, at ministeren blev sat på en sådan opgave, gik det ganske fint. Kun et par enkelte helligdage blev det til, inden ministeren fik ordentlig styr på det store høstkøretøj.

– Han kan sagtens blive elev her på bedriften, lød den muntre kommentar fra Lars Korsholm Hansen.

Også læsningen af to halmballer gik fint for Mogens Jensen, der fik løftet og placeret de to halmballer på ladvognen uden den store slinger.

– Jeg har fået meget med hjem, både omkring praktikken, opgaverne og erhvervet. Som ny på området kan jeg helt sikkert tage en masse med herfra. Jeg er blevet klogere på, hvad det hele handler om, og hvad der rent fysisk foregår i landbruget på den her tid af året, sagde ministeren, da hans fødder atter stod sikkert plantet på den stevnske muld.
rmh

Læs også: Frygter for græsfrøproduktionen

Læs også: Lars er 3 gange så bivenlig som Stevns Kommune

Skriv en kommentar