(Last Updated On: 1. maj 2018)

Se billederne fra Det Røde Palæ i Store Heddinge, hvor Enhedslisten Stevns mødtes til morgenkaffe og -brød, musik og 1. maj taler. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

 

Stevns: Ligesom mange andre steder i landet blev arbejdernes internationale kampdag, 1. maj, også fejret på Stevns. Såvel Enhedslisten Stevns som Socialdemokratiet Stevns havde inviteret til morgenkaffe med morgenbrød og taler.

Enhedslisten mødtes – »efterhånden traditionen tro i det Røde Palæ« (Mødestedet Snurretoppen i Store Heddinge, red.), som partiets talsmand, Sejer Folke, formulerede det i sin velkomst til de godt 35 fremmødte.

Andet steds i kommunen, i Selskabslokalerne i Strøby Egede, var Socialdemokraterne værter. Her mødte lidt over 40 morgenfriske stevnsboer op.

Solidaritet og fællesskab

Kommunalbestyrelsesmedlem Gitte Christensen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

I Store Heddinge indledte nyvalgt kommunalbestyrelsesmedlem Gitte Christensen talerækken. Hun berørte blandt andet det netop indgåede forlig og fremhævede i den sammenhæng styrken ved solidaritet og fællesskaber:

– Mit fokus er på den solidaritet, jeg har sit blomstre op til Store Bededagsferien. Også lokalt, hvor cirka 130 offentligt ansatte troppede op lige foran Rådhuset her i Store Heddinge. For jo stærkere fagbevægelsen er, desto bedre er dens mulighed for at forhandle overenskomster, der tilgodeser de fleste i stedet for de få – og jo svagere fællesskabet er, desto bedre er de fås chancer for at rage det meste til sig på bekostning af de færreste. Der er brug for solidaritet, og derfor har fagforeningerne en stor opgave foran sig. Gid vi kunne få anstændigheden tilbage i vores samfund, så ingen udsatte grupper skulle opleve at være i klemme i systemet, så friheden ikke forsvinder i takt med helbredet, sagde hun blandt andet.

Umiddelbart efter fulgte Enhedslistens arbejdsmarkedspolitiske rådgiver, Jakob Nerup, som også talte for øget solidaritet og mere fællesskab.

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende end det, der er sket her i foråret. De offentlig ansatte rejste sig i titusindetal og stillede krav. Der har været demonstrationer i alle kommuner landet over. Det er en kæmpe bevægelse, som har genrejst min tro på fællesskabet, sagde Jakob Nerup.

I palæet var også musikalske indslag, dels fra Eddie Van Lüthje og Helle Reumert, dels gav musikeleverne Nick og Bjarki fra Horisonten STU i Store Heddinge tre numre, heriblandt en egenproduktion.

Forsat kampe at kæmpe

Gruppeformand og viceborgmester Steen S. Hansen.

Hos Socialdemokratiet bestod talerækken af indlæg fra Faxe-kredsens nyvalgte folketingskandidat Tanja Larsson, viceborgmester og gruppeformand i kommunalbestyrelsen, Steen S. Hansen, den lokale næstformand i DSU samt det nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlem, Helen Sørensen.

– Et længere forhandlingsforløb, der endte i forligsinstitutionen, er overstået. Det var vel ikke den store overraskelse, at det endte med forlig på alle tre områder – der var ingen, der ønskede en konflikt. De lønrammer, som forhandlerne fra medarbejdersiden havde ønsket er stort set kommet i hus, men det kan godt undre mig, at man ikke kunne finde en løsning med en arbejdstidsaftale for lærerne. Jeg kan godt forstå, at der er nogle lærere, der er skeptiske. Fra 2013 til 2021 uden en arbejdstidsaftale. Det underbygger, at der fortsat er en kamp, der skal kæmpes og at vi hvert år samles om fællesskabet den 1. maj, sagde Steen S. Hansen bl.a. i sin 1. maj tale.
rmh

Socialdemokraterne mødtes til morgenkaffe og morgenbrød i selskabslokalerne i Strøby Egede.

 

Skriv en kommentar