(Last Updated On: 12. oktober 2021)

102-årige fru Andersen roser plejepersonalet i Stevns Kommune

Af Klaus Slavensky

Ældrepleje: Inger Margrethe Andersen har rundet de 102 år i flot stil, men når man så falder for tredje gang og brækker sit lårben, er gode råd dyre.

Eller kunne have været, men heldigvis bor fru Andersen i Stevns Kommune og her har hun fået en ubetalelig hjælp, siger hun.
Inger Margrethe Andersen: Mange er væk, men jeg er glad for, at de yngre er søde ved mig. (Foto: Klaus Slavensky)

Levet under tre monarker

Fru Andersens datter Ellen fik derfor til opgave at kontakte den lokale avis, fordi hendes mor godt ville have lov til at sige tak for Rehabiliteringscentret Stevnshøj i Store Heddinge.

Så derfor er deres udsendte inviteret ind i fru Andersens hyggelige stue for at høre historien om, at selv om man har passeret de 100 år; og afslutningen på 1. Verdenskrig, Genforeningen, tv’ets fødsel, tre monarker, flere kommunalreformer og adskillige folkeskolelove, har været kulisser i fru Andersens liv, så er livet stadig herligt.

Og det med Folkeskolen hænger sammen med, at Inger Margrethe Andersen blev lærer, dengang man stadig skrev navneord med stort.

– Jeg flyttede fra Skælskør til Stevns i 1950, fordi de manglede en lærer på Store Heddinge Skole, fortæller hun, som dengang flyttede ind på selve skolen, i kantorens tidligere bolig.

– Når man er blevet så gammel som jeg, er de fleste fra dengang faldet fra. Men der er stadig tidligere elever, som besøger mig, også selv om de f.eks. er flyttet til Australien. I år har jeg været til tre elevsammenkomster, som den gamle klasselærer. Det er ganske hyggeligt, fortæller Inger Margrethe Andersen og tilføjer:

– Men det er jo ikke mig, vi skal tale om, det er for at sige tak til kommunen, pointerer hun med lærerautoriteten i behold.

Fru Andersen sammen med Lærke Tinko Christensen fra Rehabiliteringscentret Stevnshøj på en glad cykeltur. (Privatfoto)

Stor taknemmelighed

Fem uger blev det til, opholdet på afdeling 3 i Rehabiliteringscentret Stevnshøj, og nu er fru Andersen kommet hjem, hvor hun med hjemmehjælp klarer sig selv.

– Jeg var i alle måder glad for at være der. Medarbejderne var søde, rare, hjælpsomme og venlige, derfor skal de takkes offentligt, for folk skal vide, at man får god hjælp i Stevns Kommune, siger hun.

Det var nogle flyvemyrer, der drillede og som skulle fjernes i haven.

– De har hævnet sig, lyder fru Andersens forklaring på uheldet, og så fortæller hun om de mange cykelture, bilture til Rødvig for at plukke blomster, koncerter med grillarrangement, som hun oplevede under sine fem ugers ophold på rehabiliteringscentret.

– Jeg slog også på glasset den sidste dag og takkede for opholdet. Chefen Pernille var dygtig, munter og mødte altid en med hjertelighed, og alle medarbejdere gav sig tid til omsorg, også over for mine gæster, fortæller Inger Margrethe Andersen, som nu er i gang med genoptræning.

– Jeg vil også godt takke de hjemmehjælpere, som kommer og hjælper mig, understreger hun.

Hjælpen får hun i forbindelse med genoptræningen, for døtrene køber ind og maden laver hun selv.

“Jeg er glad for livet”

Inger Margrethe Andersen får også støtte fra sine to døtre, fra venlige naboer, og hun har ikke noget at klage over, men når journalisten insisterer, så kan datteren Ellen Sommer tale for sin mor:

– Mor har en sliske ved sin hoveddør, som hun har svært ved at forcere med gangstativ, der mangler en platform, hvor hun kan støtte sig, også til haven. Som det er nu, er hun faktisk ”låst” inde, lyder et enkelt kritikpunkt.

Fru Andersen har udover sin lærergerning været aktiv i Ældresagen, og så er hun stadig effen med strikketøjet, og forsyner familien med flotte, farverige sokker. Hun har indtil coronaen været en flittig gæst i svømmehallen.

– Da jeg flyttede hertil, tænkte jeg: ”Her bliver jeg ikke længe”, men det blev til 40 år som lærer og jeg er her endnu. Næ, jeg klager ikke over mit otium. Jeg er glad for livet, lyder det fra Inger Margrethe Andersen, som egentlig bare lige ville sige tak for ”det dygtige personale på Stevnshøj”.

Skriv en kommentar