(Last Updated On: 30. august 2019)

Marianne Sivertsen (tv), May-Britt Diechmann og Dorte Gagner har stillet sig i skyggen foran indgangen til Store Heddinge Bibliotek, men det er kun for at gøre plads til de stevnske forfattere, illustratorer og gæster, som kommer til litteraturfestivalen lørdag den 7. september.
(Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: “Vi satser på, at folk bliver her hele dagen”, lyder opfordringen fra Marianne Sivertsen.

Hun er idékvinden bag Stevns Bibliotekernes første Litteraturfestival, sammen med kollegaen Dorte Gagner.

Kom og hils på 15 forfattere

Stevns Litteratur Festival finder sted på Store Heddinge Bibliotek lørdag den 7. september fra kl. 10-16.

Her kan man møde 15 herboende forfattere og bogillustratorer.

– Det er en gylden lejlighed til at vise hvor meget vi på Stevns har at byde på. Kunstnerne har deres Åbne Atelierdøre, men nu fejrer vi vores lokale forfattere, siger biblioteksleder May-Britt Diechmann, som håber, at der kommer over 200 til litteraturfesten.

Boder og to scener

I begyndelsen var ordet, hedder det i en af verdens mest læste bøger, og ord vil der også være mange af på litteraturfestivalen.

Flere af forfatterne interviewes, holder oplæg, lave skrivekurser og meget andet, og alle har hver sin “bod”, hvor de kan vise deres værker frem, og tale med interesserede læsere.

– Man skal lede efter forfatterne, som er spredt over hele biblioteket, fortæller Dorte Gagner, og fortsætter:

– Og vi har to scener, grøn scene i et telt udenfor, hvor forfattere udefra kommer på besøg, og en hvid scene indenfor, som er forbeholdt det lokale bogfolk.

Poesi, musik, mad

Foruden interviews, oplæg og højtlæsning er der også poesi med og uden musik til, og så kan der købes signerede bøger, mad og drikke.

“Hvem henvender festivalen sig til?”, vil Deres udsendte godt vide, og de tre festivalplanlæggere starter straks en diskussion om det er til bogelskere eller for ordelskere. Det ender med at blive til alle.

– Vi vil gerne have flere til at interesse sig for bøger, siger Marianne Sivertsen.

– Vi har haft et stigende besøgstal de seneste år. Biblioteket er mere blevet et kulturhus, forklarer May-Britt Diechmann.

Besøg af Ulrik Thomsen

Blandt forfatterne udefra er Søren Ulrik Thomsen, som er opvokset i Sigerslev og som har gået i skole i Store Heddinge. Han kommer og taler bl.a. om hvornår man opgiver en bog, og om forslaget om national læsestrategi, der skal styrke børn og unges læsning.

– Måske ender vi også op med en børnebogsfestival, siger Dorte Gagner.

Vind bøger og billetter

Hendes kolleger nikker, og de er enige om, at det nok ikke er sidste gang, der inviteres til litteraturfestival på Stevns.

Og apropos børn og bøger, så havde antihelten Ivan Olsen problemer med at bogstaverne fløj rundt på bogsiderne i Ole Lund Kirkegaards “Gummi Tarzan”.

Selv om man skulle have det ligesom Ivan Olsen, så byder litteraturfestivalen på en skøn dag i bøgernes tegn, og der uddeles også en tipskupon, hvor man bl.a. kan vinde billetter til kommende biblioteksarrangementer, og en frit valg-præmie fra de medvirkende forfattere.

sky

 

Skriv en kommentar