(Last Updated On: 15. september 2022)

Blomsterdekoratør Ida Berg har solgt sin idylliske gårdbutik omgivet af stevnske marker og landlig idyl. Nu er familien flyttet ud til skov og strand, blomsterne er flyttet med og snart flytter også turisterne ind.

Ida dekorerer et stort hjerte, som skal gøre dagen endnu mere romantisk for et guldbrylluppar og deres gæster. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Strøby Egede: Hun er kendt for sin unikke stil og personlige service og har ved flere lejligheder bundet buketter til de kongelige. I snart 20 år har Ida Berg været selvstændig blomsterdekoratør, først med forretning i Store Heddinge, dernæst med gårdbutik på Bækkemosevej lidt uden for Tåstrup. Nu er hun – sammen med sin familie, der tæller manden Jens og parrets to døtre – flyttet lidt nordpå og ind på Karensvej 2, i et hus af ældre dato.

Karensvej ligger i den nordligste ende af Stevns kommune, omme på ’bagsiden’ af Strøby Egede med haven grænsende op til engområdet ved Tryggevælde Å og Vallø Stifts skove og strand i gåafstand.

Tårnværelse til baronessedatter

– Jeg elsker gamle huse, der fortæller en historie og jeg kan også godt lide at sætte i stand, fortæller Ida.

Og der er nok at tage fat på, hvad angår istandsættelse af familiens ’nye’ hus, som senest har fået en overhaling engang i 90’erne og de seneste to år har stået tomt.

Udover renovering, først af hovedhuset, dernæst tilbygningerne, er Ida allerede godt i gang med at undersøge historien om den private bolig, som efter sigende blev bygget til en baronessedatter.

– Baronessen hed Karen, og det var det første hus, som blev bygget på vejen. Derfor kom den til at hedde Karensvej. Datteren hed Marie. Her har vist også ligget en rideskole engang, og nabohuset er Staunings gamle sommerbolig, fortæller Ida, som for øvrigt meget gerne vil vide mere, hvis nogle af Stevnsbladets læsere kender mere til hendes nye hus, der både har tårnværelse, andedam, swimmingpool og staldbygninger.

Hovedhuset er lige nu under en større renovering. Til næste år følger staldlængen, hvor der skal indrettes overnatning til turister.

Slut med faste åbningstider

Beslutningen om at flytte er velovervejet og skyldes ønsket om en mere fleksibel hverdag.

– Jeg var begyndt at efterrationalisere over, at jeg de seneste 20 år har været bundet af faste åbningstider. Det var jeg egentlig blevet lidt træt af – jeg har jo 25 år tilbage på arbejdsmarkedet, konstaterer Ida, som inden købet af Karensvej 2 havde haft kig på et par andre ejendomme i hhv. Præstø og Rødvig.

– Til gengæld elsker jeg mit arbejde med at lave unikke dekorationer til særlige lejligheder, og jeg har flere gode, faste samarbejdspartnere som f.eks. Rødvig Badehotel og Konference & Hotel Klinten, fortæller Ida, mens hun står i sit nyindrettede blomsterværksted, godt i gang med at binde et stort hjerte, som skal leveres til et guldbryllup i Rødvig Ferieby dagen efter.

Flyvende farfar

For selvom gårdbutikken ikke længere er en del af Idas virksomhed, så vil blomsterne fortsat udgøre en stor del af hendes arbejdsliv. Udover de faste samarbejdspartnere kan også private kunder ringe og bestille blomster til livets mange begivenheder.

Denne fredag formiddag, hvor avisen kigger forbi, er dagens første ordre allerede ekspederet: en værtindebuket, som skal leveres til en privatadresse i Køge. Og det er ’farfar’, altså Jens’ far, som står for leveringerne.

– Farfar er altid flyvende, griner Ida, da hun har fået sendt ham godt af sted med buket, værtindekort og styr på adressen.

De populære blomsterkurser via FOF fortsætter Ida også med, og der er som altid fuldt booket på holdene, som netop er startet op i den nye sæson.

Overnatning for turister

Nyt er til gengæld planerne om at indrette ferielejligheder eller Bed & Breakfast – tiden må vise, hvad det ender ud med – i de gamle staldbygninger.

Og Ida, der sammen med ægtefællen Jens har god erfaring med at renovere, lægge tidsplaner og føre idéer ud i livet, forventer at kunne flytte sin familie ind i hovedhuset til næste forår. Lige nu er hovedhuset mest en tom skal: gulvene er væk, trappe, døre og vinduer, skal flyttes, køkken og badeværelset skal installeres og dertil kommer førstesalen, hvor sove- og børneværelserne skal indrettes.

Lige nu bor familien i en lejlighed indrettet over stalden. Den bliver konverteret til den første ferielejlighed, som vil være klar til udlejning til næste sommer, mens det samlede projekt med 3-4 ferielejligheder/B&B bør være klar til feriegæster inden for de næste 2-3 år.

Sideløbende skal den 6.000 kvadratmeter store have forvandles til en parklignende oase, inddelt i forskellige rum og fuld af blomster og grønt, som dels skal pynte i haven, dels skal bruges af Ida i blomsterværkstedet. Havearkitekten har allerede været på besøg, og haveplanen er færdigtegnet, klar til at blive ført ud i livet. Det var en fødselsdagsgave fra Jens til Ida, der på imponerende vis med både talent, mod og arbejdsomhed forstår at føre sine drømme ud i livet.

Skriv en kommentar