(Last Updated On: 1. december 2020)

Unge mennesker med for meget tid har brug for faste rammer og nogle ansvarlige voksne, som kan tage sig af dem og sørge for, at de holder sig på rette kurs. Men det handler ikke kun om at vise de unge, at deres handlinger har konsekvenser. Selvom det er afgørende.

Det handler også om, at Stevns skal være et attraktivt sted for både unge familier og børn, og det bedste er vel i grunden, at vi har forskellige tilbud til børn og unge. Jeg synes, at der er en kedelig udvikling i gang, hvor for mange unge bare går rundt og laver ballade. Nogle kører på knallerter, hvor de kommer tæt på fodgængere, hvilket naturligvis er helt uacceptabelt. Derfor kan vi med rette forvente, at deres forældre forklarer dem, at de skal tage hensyn til andre mennesker. Jeg ved godt, at der sikkert altid vil være nogle unge, som laver drengestreger, men det er ved at tage overhånd.

Som tingene har udviklet sig, så ønsker jeg ikke at unge på den måde skal samles uden voksenopsyn, når vi ved, at der er visse unge, som desværre ikke kan administrere det, og som trækker andre unge med ned på deres niveau.

Derfor skal de have nogle faste rammer, og et sted hvor der er voksne, der gerne vil give sig tid til dem, snakke med dem og som i et tydeligt sprog vil forklare dem, at der er en grænse, som man ikke må overtræde. Der er desværre nogen, som simpelthen har brug for at lære nogle bedre manerer. Og bliver det rigtig grelt, skal politiet selvsagt på banen og gribe ind.

Jeg synes, at Stevns kommune har “skyklapper” på i forhold til den utryghed, som nogle unge skaber på gaden, men også i lokale supermarkeder.

Jeg er sikker på, at hvis vi hjælper de unge ved at tage fat i dem, inden de for alvor roder sig ud i noget kriminalitet, så kan vi undgå, at vi ender som andre kommuner, der har endnu større problemer end os. Men så er vi også ved at være der, hvor kommunen skal tage tingene mere alvorligt.

Helene Brix, pædagogstuderende
Kandidat til kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti

Skriv en kommentar