(Last Updated On: 21. december 2020)

En itusprængt skraldespand, der lå spredt ud over fortovet på stationen i Store Heddinge søndag formiddag, kan meget vel have været forårsaget af et kanonslag. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Stevns: Selvom det først er lovligt fra den 27. december at affyre fyrværkeri, modtog Midt- og Vestsjællands Politi allerede i weekenden den 19. og 20. december flere anmeldelser om forseelsen.

Patruljer kørte weekenden igennem til mange tilsyn i de områder, hvor der blev anmeldt fyrværkeri. Men mange af stederne var fyrværkeriet ophørt, eller det havde flyttet sig til andre steder, når patruljen nåede frem.

Kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Charlotte Tornquist, oplyser til Stevnsbladet, at tre af weekendens anmeldelser kom fra Stevns. Dels var der fredag aften en hændelse med fyrværkeri ved Ellehallen i Strøby Egede, mens de to øvrige anmeldelser omhandlede Store Heddinge.

– Den ene anmeldelse drejede sig om en gruppe på mellem 10 og 12 unge mennesker, der fredag aften opholdt sig på Nytorv. Lokalbetjente kørte til stedet, hvor de traf seks unge mennesker i alderen 14-18 år, der alle var fra lokalområdet. Der var ikke tegn på ødelæggelser og betjentene fik en præventiv samtale med de unge, forklarer Charlotte Tornquist.

Det er kun tilladt at fyre fyrværkeri af i perioden 27. december til og med 1. januar. Resten af året er det ulovligt at bruge fyrværkeri.
rmh

Skriv en kommentar