(Last Updated On: 28. marts 2019)

Sang er også noget for øjet, i hvert fald hvis man er så velklædte som Sommerkoret, der giver koncert i Sankt Katharina Kirke den 30. marts.

Store Heddinge: Ifølge kalenderen er det forår, men hvorfor ikke tage næste skridt, og se frem mod sommeren.

Det gør Sommerkoret fra Stevns, som giver gratis koncert i Sankt Katharina Kirkathe lørdag den 30. marts kl. 16.

Passer perfekt til kor

Sommerkoret under ledelse af Birte Rasmussen opfører Dvorak’s Messe i D-dur i kirken i Store Heddinge.

Messen er skrevet med en bevidsthed om, at værket ville blive udført af semi-professionelle, fortæller Henriette Wrietsch fra koret.

– Dvorak valgte derfor en simpel form, og begrænsede også instrumenteringen til kun at omfatte orgel. Selv med disse beskedne midler skabte komponisten et udsøgt værk, der er rigt på melodisk og harmonisk billedsprog i en ekstraordinær kvalitet, forklarer Henriette Wrietsch.

Fire operasangere

Solistpartierne synges af professionelle operasangere. Sommerkoret arbejder igen sammen med Lea Quortrup (sopran) og Frederik Rolin (baryton), som begge var med ved Sommerkorets opførelse af Elverskud i 2017.

Desuden medvirker Francine Vis (mezzosopran) og Adam Riis (tenor), og det hele akkompagneres naturligvis igen af Troels Roland ved orglet.

Et 30 år gammelt kor

Sommerkoret har i mere end 30 år underholdt publikum både lokalt og rundt i landet.

Det er også blevet til flere besøg i vores nordiske nabolande.

Det har i alle årene ligget dirigenten Birte Rasmussen på sinde især at udbrede den danske sangskat. Koret er kendt for sit alsidige program, der spænder over alt fra danske og nordiske sange og salmer til større korværker.

Når koncerten er gratis for publikum, skyldes det en donation fra Stevns Brands Fond.

sky

 

Skriv en kommentar