(Last Updated On: 14. juni 2018)

Det er nogle af nøgleordene for de opgaver, som teamet i Verdensarv Stevns arbejder med hver dag

Tove Damholt i 2014, da Verdensarven blev en realitet for Stevns Klint. (Arkivfoto)

Direktør for Verdensarv Stevns, Tove Damholt, Store Heddinge: Udviklingen i personaleomkostningerne hos organisationen Verdensarv Stevns, som til daglig holder til på førstesalen i Tinghuset i Store Heddinge, blev diskuteret på seneste kommunalbestyrelsesmøde. Der blev desuden udtrykt ønske om at opnå en større forståelse for og kendskab til organisationens arbejde.

Direktør i Verdensarv Stevns, Tove Damholt, oplyser til Stevnsbladet, at i de tre år, organisationen har eksisteret, har antallet af årsværk udviklet sig, som følger: 2016: 1,25 årsværk, 2017: 2,35 årsværk og i 2018 er 3 årsværk.

Tove Damholt, som i hele 2017 var ansat med 15 timer om ugen, er ved årsskiftet blevet ansat på fuld tid. Derudover er ansat site manager Naja Habermann og kommunikationskonsulent Ditte Wiese Winther-Rasmussen. Desuden er Karen Skov Brokøb tilknyttet på projektbasis.

Medejerskab er afgørende

Listen med arbejdsopgaver er lang, og tæller blandt andet opgaver som udvikling og vedligehold af et partnerprogram, og snart også et produkt- og et venneprogram, løbende monitorering og rapportering, udarbejdelse af retningslinjer, støtte til og tæt samarbejde med turismeaktører og SydkystDanmark, markedsføring, hjemmeside og anden formidling.

– Vores arbejde består i høj grad af understøttende aktiviteter til at forankre verdensarven – for dem, der gerne vil være med. Vi lægger stor vægt på inddragelse og medejerskab, fremfor at diktere, og det tager tid, forklarer Tove Damholt.

– Fordi vores arbejde i høj grad er understøttende, er vi ofte med i kulisserne og måske derfor ikke så synlige i det daglige, supplerer Ditte Wiese Winther-Rasmussen.

– Det er netop det, I er rigtig gode til, at facilitere. Og ja, det tager tid at få i gang, men det breder sig som ringe i vandet. Vi begynder at kunne se de første resultater, siger borgmesteren.

Besøgscenter lader vente på sig

Endelig er der besøgscentret i Boesdal, som skal bygges ved hjælp af fondsmidler. Tilbagemeldinger fra fondene lader vente på sig, men meldingen er uændret, at der er positiv og interesseret dialog med flere fonde.

Hvornår der kommer en afklaring, vides ikke, men Tove Damholt understreger, at med så store beløb i spil er det helt efter bogen, at der går år. Direktøren roser i den sammenhæng, som hun også har gjort tidligere, Stevns kommune for det store og meget professionelle arbejde, de har gjort ifm. fondansøgningerne.

– I allerværste fald får vi ikke fondsmidlerne, men verdensarven har vi under alle omstændigheder, og det betyder, at vi – besøgscenter eller ej – har en masse andre opgaver, der skal løftes. Det er det Verdensarv Stevns gør, slutter borgmesteren.
rmh

 

Skriv en kommentar