(Last Updated On: 1. februar 2019)

En aften på Café Algade

Forside af en islandsk bog om Leif den Lykkelige.

 

 

Store Heddinge: Dejlig mad, liflig vin og en god fortælling er opskriften på en herlig aften, som Foreningen Norden afholder torsdag den 7. februar kl. 18 i Café Algade.

Temaet er lykke, og historien er om Leif den Lykkelige.

Fokus på lykke

Det er nogle år siden, at FN kårede Danmark som verdens lykkeligste land. Førstepladsen blev snuppet af nordmændene, og det er måske fair nok, al den stund, at Leif den Lykkeliges slægt stammer derfra.

Og her tænkes ikke på Søren Ryge Petersen tv-portræt af Leif Rasmussen og hans familie på den lille landejendom på Stevns.

Lise Søelund fortæller

Den historiske »Leifr inn heppni Eiríksson«, som han kaldes i Island, hvor han er født, tog ifølge de islandske sagaer turen via Grønland og fandt Amerika 500 år før Columbus.

Det vil forfatter og filosof Lise Søelund fortælle om, og det bliver med garanti underholdende, for fortællingen om Lykke-Leif er god. Ikke mindst da han forgæves forsøger at kristne sin far Erik den Røde.

Moder Þjóðhildi nægter sin mand adgang til sengen hvis ikke han tager afsked med asetroen, så Erik har nok ikke været ligeså lykkelig som sin søn.

En rigtig lykke-menu

Det bliver arrangementets gæster til gengæld, hvis Café Algade holder det sædvanlige niveau.

Kilder nær restaurantens køkken oplyser, at menuen er inspireret af Vinland, som Leif kaldte Amerika.

Så mon ikke, at flere går lykkelige hjem den 7. februar.
Pris for mad og foredrag beløber sig til blot 178 kr. Tilmelding er påkrævet, og kan ske til tlf.: 5656 3256.

sky

 

Skriv en kommentar