(Last Updated On: 11. marts 2020)

Thomas Ubbesen og Anne Haubek fortæller
i Faxe og i Hårlev

Thomas Ubbesen og Anne Haubek fortæller om Østeruopa efter Murens fald den 12. og den 19. marts.

Kultur: Tre årtier efter murens fald er journalisterne Thomas Ubbesen og Anne Haubek på foredragsturné for at fortælle om de mindre kendte sider af Østeuropa og hvordan befolkningen har det 30 år efter murens fald og efter et markant systemskifte.

Sker i Hårlev 12. marts

Journalistparrets foredrag bliver afholdt på mødestedet i Bredgade 1, ved siden af biblioteket i Hårlev.

Det er gratis og sker torsdag den 12. marts kl. 19:30, og er arrangeret af Støtteforeningen for Vallø Lokalhistoriske Arkiv.

Foredraget bygger på deres bog “Østeuropa 30 år efter Kommunismens fald”, som blev rosende anmeldt i Stevnsbladet da den udkom i november 2019.
„Bogen er et enestående vidnesbyrd om millioner af europæere, som er ladt i stikken, og den dokumenterer, at der midt i vor tid er generationer, som aldrig vil opleve den frihed, som Murens fald gav løfter om”, hed det blandt andet.

Også den 19. marts i Faxe

Anne Haubek og Thomas Ubbesen, begge med fortid i DR’s udenrigsdækning, har gennemført en vinterrejse med bumletog og lokalbusser i 15 tidligere kommunistiske lande i udkants-Europa for at se, hvordan det egentlig går med almindelige mennesker derovre, 30 år efter systemskiftet og murens fald i 1989.

Journalist Thomas Ubbesen har gennem tre årtier været udsendt af DR til brændpunkter over hele verden. Med hans personlige engagement, sin store viden og holdninger har han leveret en udenrigsdækning uden sammenligning.

Det er den entusiasme og indlevelse de vil tage med til dette foredrag, som også afholdes i Østsjællands Museum den 19. marts kl. 19:30 på Rådhusvej 2 i Faxe, men her koster det 95 kr., men så er der også et glas vin inkluderet.

Billetter bookes på mail museum@oesm.dk

sky

 

Skriv en kommentar