(Last Updated On: 8. juni 2018)

De to furier som skal kæmpe på ord fra dansk litteraturs klassikere er fra venstre Ditte Wiese Winther-Rasmussen og Maria Rytter Sivertsen.

Store Heddinge: Filmhistorien er rig på slagsmål, bl.a. det berømte fra »North To Alaska«, men litteraturen kan også. Tom Kristensen beskrev en rå kamp mellem to mænd i digtet »Det blomstrende slagsmål«.

Nu inviterer Stevns Bibliotekernes til forfatterstrid på klassiske værker mellem en dansklærer og en forfatter.

Våben er værker

Der bliver kamp til sidste blodsdråbe, når de udgyder ord, som er skrevet af nogle af vore største forfattere, loves der, når der ringes til klassikerkamp på Store Heddinge Bibliotek tirsdag den 19. juni kl. 19.

Der skal kæmpes over tre runder, og eneste tilladte våben er udvalgte værker af disse forfattere: Runde 1: Johannes V. Jensen versus Dan Turèll. Runde 2: H.C. Andersen vs. Tove Ditlevsen. Runde 3: Herman Bang vs. Karen Blixen.

Konceptet er om Tove Ditlevsen f.eks. er bedre til at beskrive barndom, fattigdom og outsidertilværelsen end H.C. Andersen? Eller er det omvendt?

Det Stevnske blodbad

De to, som dyster på oplæsningsduel om publikums gunst, er dansklærer Maria Rytter Sivertsen og forfatter Ditte Wiese Winther-Rasmussen.

Kampleder og overdommer er biblioteksleder May-Britt Diechmann, og efter hver runde afgøres kampen på publikums bifald.

– Gå ikke glip af dette stevnske blodbad! Kom og gør din indflydelse gældende, vær med til at klappe den bedste forfatter/duellant i mål, lyder det fra overdommeren.

Hent gratis billetter

Der kan hentes gratis billetter via begivenheden på Stevns Bibliotekernes facebook-side eller hjemmesiden stevnsbib.dk

Klassikerkampen er en del af kampagnen, som går ud på at få flere danskere til at læse mere, og er blevet til mellem bibliotekerne og Danmarks Radio i forbindelse med DR’s tv-serie, der for tiden kører på DR1, ’Øgendahl og de store forfattere’.

sky

 

Skriv en kommentar