(Last Updated On: 12. november 2018)

Store Heddinge: Titlen er »Duften af støv og gammel« på Kulturloftets udstilling, hvor kunstformidler Ditte Rasmussen og kunstfotograf Jeppe Andersen udstiller fotografier fra to forladte bygninger i to mindre byer i Danmark – D i Store Heddinge, som nu er revet ned, og Bøstrup Skole på Langeland.

Kunstfotograf Jeppe Andersen har fotograferet elementer fra begge steder og skabt værker, der vækker de forladte bygninger til live, mens kunstformidler Ditte Rasmussen har stået for tekststykker, der berører de forladte bygningers identitetsskabende kraft på hver deres steder.

Ideen til udstillingen på Kulturloftet udsprang af en online fotoreportage, der fandt vej til flere beboere i Store Heddinge, hvor det blev tydeligt, at nok var det gamle garveri slidt og skulle rives ned, men bygningen havde markeret sig i sindet på flere lokale borgere; enten som tidligere arbejdsplads, som barndomsminde eller som en skændsel for området – dog i høj grad som et monument for en industriel storhedstid og måske som inspiration til ikke at give slip på byens identitet og plads på landkortet.

Udstillingen åbnes med fernisering: lørdag den 17. november 2018 kl. 11.00 i udstillingslokalet på 1. sal over Stevns bibliotek på Kirketorvet 2 i Store Heddinge.

Herefter kan udstillingen ses i bibliotekets åbningstid indtil den 15. december 2018.

(Foto: Jeppe Andersen)

Skriv en kommentar