(Last Updated On: 27. oktober 2020)

Kortvarig drama på generalforsamling

Tim Warner ringede med formandsklokken for sidste gang på Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforenings generalforsamling. (Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: Det var ved at udvikle sig til en Black Monday for Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening, da der blev afholdt en forsinket generalforsamling den 19. oktober i Tinghuset.

»Det var et svært år«

Det blev formanden gennem 6 1/2 år, Tim Warners, sidste beretning, og han lagde ud med at konstaterer, at 2020 havde været et svært år.

– Vi har ikke kunnet lave arrangementer som understøttede forretningslivet, og det er vi rigtigt kede af, sagde han, men nævnte også projekter som er lykkes.

– Vi fik endelig legepladsen Stevntilus færdig, som hang sammen med hele skulpturparken. Det var et kæmpestort arbejde, »blod, sved og tårer«, understregede Tim Warner med et citat af Churchill, og senere skulle endnu et statsmandslignende citat pryde hans beretning.

Den afgående formand takkede Stevns Kommune, arkitekter, håndværkere, kunstneren Bo Karberg og de mange frivillige håndværkere samt bestyrelsen, som havde støttet projektet, der i dag står som en meget besøgt legeplads i Store Heddinge.

Tim Warner nåede også at nævne »den vigtige opgave med julelys«, som var fremmet gennem en god dialog med kommunen.

Afsked med knubede ord

Derefter gik beretningen over i en afskedstale, hvor Tim Warner skød med skarpt.

– Den vigtigste opgave for en bestyrelse er at skabe sammenhold og at turde kalde en spade for en spade. Det gør jeg nu, når jeg siger, at for mange butikker i Store Heddinge står uden for vores forening. Vi kan rigtigt meget, når vi står sammen, og så nytter det ikke noget, at mange står udenfor, sagde Tim Warner, og fortsatte med at beklage, at foreningen ikke havde magt til at kræve medlemskab, som det er kutyme i f.eks. grundejerforeninger, hvilket han mente kommunen skulle kigge på.

– Det nytter ikke at køre frihjul her i byen, for så er der ingen forening længere. Det er forkert at sige »Hvad får jeg ud af det?«, når man i stedet skal sige: »Hvad bidrager jeg med«, lød det fra Tim Warner med en omskrivning af et kendt Kennedy-citat.

Få ville i bestyrelse

Foreningens regnskab blev godkendt på trods af et underskud, men forsamlingen på 15 deltagere, fastholdt kontingentet, for som købmand Morten Pedersen fra Meny sagde, »så må vi bare få nogle flere medlemmer.«

Medlemmer til bestyrelsen var næste punkt på dagsordenen, og her kneb det gevaldigt, og dirigenten Bo Drews måtte gentagne gange appellere om at opstille til bestyrelsen uden held, hvilket kunne medføre både ekstraordinær generalforsamling eller foreningens ophør.

Efter et hastig kig i vedtægter konkluderede generalforsamlingen at bestyrelsens eneste suppleant, Line Krogh Lay, måtte indtræde som fuldbyrdet bestyrelsesmedlem, og dermed reddede foreningen livet på målstregen, idet der skal være mellem 5-7 medlemmer.

Da hverken Tim Warner eller kasserer Tina Ringmose modtog genvalg, består den nyvalgte bestyrelse af Bo Drews, Camilla Friis, Birgit Heinsen, Morten Pedersen, Line Krogh Lay og med Preben Kosiara som ny suppleant.
sky

Skriv en kommentar