(Last Updated On: 8. juni 2021)

Formand Robert Nielsen fyrede sin 26. og sidste beretning af på Fugleskydningsselskabets generalforsamling. Her med et remingtongevær fra 1867, kaliber 11,44mm (cal.45) i hænderne. (Arkivfoto)

Foreningsliv: Selvfølgelig måtte den agtværdige forening, Fugleskydningsselskabet ”Det Nordlige Stevns” af 1882, afholde sin generalforsamling på restaurant Udsigten, hvor sigtbarheden passer til medlemmernes gesjæft, i hvert fald indtil årsmødet er afsluttet med manér.

26 år som formand

Formanden startede med at konstatere, at 2020 havde været det mest stilfærdige år i den traditionsbundne og hæderkronede forenings snart 140 års levetid.

– Dette er min formandsberetning nummer 26 og samtidig den korteste jeg har aflagt, sagde Robert Nielsen og fortsatte med at sende et let strejfskud efter corona-restriktionerne:

– Normalt ville jeg her berette lidt om optakten til sidste års fugleskydning – der var ingen, lød det lakonisk fra formanden, der på samme måde kunne berette om søgning efter diverse tilladelser, antal skydekort, indsamling af gevinster; svaret var det samme: ingen.

Robert Nielsen måtte også holde igen på krudtet om hvor dårligt medlemmerne havde skudt, da alt havde været aflyst, og med bemærkning om årsagen til coronakrisens start, ramte han plet:

– Imponerende hvor megen skade en sk… flagermus kan volde, sagde han vel vidende at disse dyr er fredet vildt.

Fuglekonge i to år

Der var mødt 13 medlemmer op til generalforsamlingen, og grundet corona og aflysning af sidste års fugleskydning viste regnskabet underskud, alligevel takkede forsamlingen fuglekongen Henrik Hemmingsen for en umådelig god ”regeringsperiode”.

Her skal indskydes (undskyld), at der ikke er tale om Danmarks mindste fugl, men om titlen på det foreningsmedlem, der skyder den sidste plade ned og bliver fuglekonge.

– På trods af alle genvordighederne med Corona har han formået at holde al eventuel tumult nede på et plan hvor det er forgået i fuldstændig ubemærkethed, og samtidig skrevet sig ind i historien ved at være den første fuglekonge der har regeret i 2 år i træk, lød det anerkendende fra formanden, der har en udpræget lighed med en kendt fugleart, nemlig spøgefuglen.

Skydes igen i år

Men generalforsamlingen var også et farvel til formandsposten, idet Robert Nielsen synes at han havde brugt det sidste skud i bøssen og overlod formandskabet til Peter Luie Nielsen.

Bruno Madsen forsætter som næstformand, Bjørn Birkedal forsætter som kasser, Svend Jensen fortsætter som sekretær og Johnny Thorsen fortsætter som fanebærer.

Den afgående formand havde dog sørget for at fugleskydning igen kan lette og der skulle være indkøbt patroner med rammegaranti, ligesom skydetilladelsen er sikret.

– Så nu håber vi ikke, at der kommer flere flagermus på tværs af vores planer, lød afskedssalutten fra Robert Nielsen, der også sagde på genskud (undskyld igen) gensyn, mandag den 12. juli i år ved Restaurant ”Udsigten”, Strøby strand, som bliver den ethundredeniogtredivte i foreningens historie.
sky

Skriv en kommentar