(Last Updated On: 21. marts 2018)

Palle Halskov sender formandsstafetten videre til Morten Kasper. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: For to år siden meddelte Palle Halskov på den årlige generalforsamling i Socialdemokratiet på Stevns, at det »afgjort« ville blive han sidste periode som formand.

Han holdt ord og takkede af tirsdag aften i sidste uge, da partiet afholdte generalforsamling på Restaurant Lanterna.

Tordnende loyal

Tidligere skoleleder Palle Halskov har været medlem af partiet siden 1982 og har gennem alle årene deltaget aktivt i partiarbejdet, de seneste fem år som formand for lokalforeningen.

I 2013 tog han over efter Kurt Jacobsen, der for en kort periode var blevet konstitueret som formand, efter at partiforeningens bestyrelse havde bedt Betina Baden om at træde tilbage fra formandsposten.

– Palle har de sidste mange år gjort en kæmpe indsats for partiet. For fem år siden havde vi virkelig et stort problem. Jeg kontaktede dig, Palle, og du trådte til med det samme. Du har altid været tordnende loyal, også selvom vi ikke altid har været enige. Det vil jeg gerne sige dig særlig tak for, sagde gruppeformand og viceborgmester Steen S. Hansen.

Et attraktivt Stevns

Efter anbefaling af bestyrelsen og uden modkandidat blev 40-årige Morten Kasper valgt som ny formand.

Morten Kasper var blandt kandidaterne ved efterårets kommunalvalg, hvor han fik 70 personlige stemmer, hvilket ikke var nok til en plads i kommunalbestyrelsen. Den nyvalgte formand vil istedet – sammen med den øvrige bestyrelse – sørge for at holde de seks socialdemokratiske kommunalpolitikere til ilden.

– Mit ønske er, at der kommer et stadig større fokus på både børne- og ældreområdet, som har lidt under store besparelser de seneste år. I det hele taget skal vi arbejde hårdt for at gøre Stevns så attraktiv som mulig, så vi kan tilbyde nye familier et stærkt socialt netværk med gode pasningsmuligheder, et godt foreningsliv og en kollektiv trafik, der virker, sagde den nyvalgte formand.

Morten Kasper er bosat i Valløby, er gift med Helene og har en papdreng på 27 år. Til daglig arbejder han i Guldborgsund Forsyning som byggeleder.

Tre nye i bestyrelsen

Der blev valgt tre nye ind i bestyrelsen: Henrik Sørensen fra Strøby Egede og Nikolai Kristensen fra Rødvig blev begge valgt ind for to år, mens Ib Petersen fra Hårlev blev valgt ind for ét år.

Suppleanterne var ikke på valg i år.
rmh

 

Skriv en kommentar