(Last Updated On: 19. november 2019)

Borgere i Stevns Kommune kan få tjekket deres lunger på Lungedagen den 20. november

Hoste, åndenød og slim fra lungerne gennem en længere periode kan alle være symptomer på lungesygdom. (Illustration: Lungeforeningen)

Sundhed: I Danmark lever cirka 600.000 danskere med en lungesygdom, hvoraf omkring 320.000 lider af den alvorlige lungesygdom KOL. Det oplyser Lungeforeningen i en pressemeddelelse i anledningen af Lungedagen onsdag den 20. november.

Men mange ved ikke selv, at de har en lungesygdom. Skal det ændres, kræver det, at flere reagerer på symptomerne og får et lungetjek. På Lungedagen den 20. november kan man få lavet en lungefunktionsmåling i Hårlevhallerne på Industrivej 39 mellem kl. 16.00 og 18.00. Derudover kan man modtage vejledning i, hvad man kan gøre for at forebygge lungesygdomme. Arrangementet afholdes af Stevns Kommune, Lungeforeningen og Kompetencecenter for lungesygdom.

I Lungeforeningen opfordrer man alle med langvarige lungesymptomer til at få tjekket lungerne. Symptomerne er hoste, åndenød og slim fra lungerne i to måneder eller mere.

Lungedagen finder sted hvert år, hvor Lungeforeningen i samarbejde med sundhedsprofessionelle over hele landet tilbyder lungetjek til danskerne.

Skriv en kommentar