(Last Updated On: 27. april 2020)

Café Stevnens leder, Rikke Ackermann, har åbnet et »omsorgsvindue« for værestedets socialt udsatte. (Foto: Klaus Slavensky)

Omsorg: „Smittefare” lyder advarslerne fra myndigheder og sundhedseksperter, og mange sociale institutioner har været nødt til at lukke.

Det måtte det sociale værested Café Stevnen også, selvom det pinte daglig leder Rikke Ackermann.

„Omsorgsvindue” er åbnet

Mange af brugerne af Café Stevnen har oplevet den ’pålagte’ isolation meget hårdt, fortæller Rikke Ackermann til Stevnsbladet.

– De er i forvejen ensomme, og i disse tider rammer ensomheden ekstra hårdt. jeg tør ikke tænke på de skader, som vi skal samle op på, siger hun.

Derfor har hun taget initiativ til en forsigtig genåbning, som kaldes „omsorgsvinduet”, hvor der er åbent på hverdage mellem kl. 9-12.

Der tages naturligvis de hensyn, som myndighederne anbefaler, og den står „kun” på kaffe og snak med Rikke Ackermann og to-tre frivillige.

Ser frem mod 10. maj

Café Stevnen har også oprettet telefonkæder, der betjenes af hende og en række frivillige, og ifølge Rikke Ackermann udvises der stor omsorg for hinanden.

– Jeg håber vi kan åbne med vores normale tilbud efter den 10. maj, eller så snart myndighederne tillader det, siger Rikke Ackermann, som betegner det akutte tilbud som helt nødvendigt for at hjælpe ulykkelige mennesker.

sky

 

Skriv en kommentar