(Last Updated On: 26. april 2018)

Graveholdet fik plantet forskellige buske og træer rundt om den grønne fiberstation. (Privatfoto)

Højerup: Højerup Borgerforening har nu fået sat et sidste punktum for Fibia-eventyret. En gruppe af byens borgere var mødt op ved den ’grimme’ fibersamlestation i nordenden af byen for at forsøge at forskønne omgivelserne ved at plante surbær, syrener og grantræer rundt om fiberstationen.

– Det er landmand Poul-Erik Olsgaard, som har lagt jord til fiberstationen, og det er vi meget taknemmelige for i Højerup Borgerforening, udtaler foreningens formand, Anita Pedersen.

Planterne er venligst doneret af Thymes Planteskole og Søren Bentzen, og der var naturligvis sørget for kage og kaffe til de hårdtarbejdende borgere, som var mødt op.

Et år undervejs

Fibereventyret startede i marts 2017, hvor en gruppe borgere i Højerup og Tommestrup gik sammen for at indsamle så mange interessetilkendegivelser som muligt for at få fibernet.

– Ingen havde drømt om, at vi i løbet af kun fire uger fik 79 procent af alle husstande til at gå med i projektet svarende til 174 ejendomme langs med klinten. I dag er der husstande fra Lilledal i nord, til Grusgravvejsvej i vest og til ungdomsfængslet i syd, som har fået hurtigt internet, oplyser formanden.

– Ting har taget tid, og der har været mange udfordringer med Fibia, men det har været et eventyr for os, som nu har hurtigt internet, slutter Anita Pedersen.

 

Skriv en kommentar