(Last Updated On: 21. oktober 2021)

 

Der kan stå en del børn på den 13 meter lange havøgle. (Foto: Hellested Friskole)

Hellested: En ikke mindre end 13 meter lang Mosasaur og flere andre fortidshavdyr er flyttet ind i den lille skolegård på Hellested Friskole og Børnehus, hvor et nyt legeområde for nylig blev indviet af skolens elever.
Legepladsen har taget form de seneste par måneder, hvor træskulpturer, hængekøjer, klatrenet og meget andet godt er dukket frem.
Alt imens arbejdet med de mange legeelementer har fundet sted, har skolens elever fulgt spændt med fra sidelinjen.
– Da vi til morgensamlingen annoncerede, at nu var legepladsen åben, lød der høje jubelskrig fra børnene, og det har været en fornøjelse at opleve de glade børn, der bruger det nye område, fortæller skoleleder Keld Andresen.

Tema: fortidsdyr og -planter fra Stevns Klint

Som verdensarvspartner var det oplagt for Hellested Friskole og Børnehus at tage udgangspunkt i fortidsminderne fra Stevns Klint.
Den store klatrefigur i form af en Mosasaur havøgle – som der er fundet to arter af tæt ved klinten – er skåret ud af en kraftig egestamme. Den har selvfølgelig åben mund, så man kan se dens mange drabelige tænder. Der er desuden kommet to legehytter af træ, udformet som Ammonitter, en blæksprutteart med eget sneglehus. Og i de omkransende robiniestammer er udskæringer af forskellige fossiler, såsom søpindsvin, kalkrørsorme, søstjerner, brachiopoder, muslinger og svampe.

A-Å og tal-tabeller

Der er desuden opsat et klatrenet, tre hængekøjer samt forskellige siddemuligheder i det nye legeområde, mens et andet allerede eksisterende område er blevet omkranset af robiniestammer, hvori de 28 bogstaver i alfabetet er fræset.
Flere elementer til skolens nye legeområde er på vej, herunder en platform til at sidde på i et af hjørnerne, en gangsti med tal-tabeller lagt i græsset samt flere træstammer til at omkranse den sidste del af legepladsen, som allerede nu er blevet et rigtig godt sted at klatre, kravle, fordybe sig og blive klogere på tal, bogstaver og verdensarv.
Det er Leg og Landskab, der i samarbejde med træskærer Ole Christensen, har stået for etableringen af den nye legeplads. Det var for øvrigt også Ole Christensen, som stod for udskæringen af Elverkongen og Elverpigerne, som flyttede ind i den anden skolegård i sommeren 2018.
Legeområdet er blevet godkendt af en legepladsinspektør samt Stevns kommune.

rmh

Mosasauren med åben mund og ’skarpe’ tænder – og nogle modige børn. (Foto: Hellested Friskole)

Skriv en kommentar