(Last Updated On: 13. maj 2020)

Også på Stevns, hvor der især er stor efterspørgsel efter sommerhuse

Der er godt gang i salget af sommerhuse i øjeblikket. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Corona: Efter mere end to måneder med et nedlukket Danmark viser de første tal for salget af boliger, at boligmarkedet som forventet er ramt af krisen.

Men måske ikke helt i det omfang, de fleste forventede. Nok er både salg og salgsaktivitet dalet, men ikke mere end at salget alene målt på de seneste syv uger fortsat er bedre end gennemsnittet af de sidste 10 års boligsalg i samme periode.

Over gennemsnittet

Især sommerhussalget trækker salget op, men også villasalget er under coronakrisen fortsat over gennemsnitsåret, nemlig 4 procent bedre.

I forhold til sidste år, som på landsplan var det næstbedste år for boligsalg nogensinde, ligger salget de seneste syv uger i alt 15 procent lavere. Igen skiller sommerhusene sig ud med et salg i år, der er 29 procent bedre end sidste år.

– Inden Danmark lukkede ned den 11. marts havde vi udsigt til at slå alle rekorder for boligsalg i 2020. Det tror vi ikke længere på, siger ejendomsmægler Leo Nielsen fra EDC Stevns i Rødvig.

– Men det er også vigtigt at huske på, at vi kom fra et meget højt niveau i 2019. Sammenligner vi i stedet med gennemsnittet af de seneste 10 år, ligner 2020 – efter coronakrisen slog til – et pænt, almindeligt år og stadig over gennemsnittet. Vi er dermed langt fra situationen under finanskrisen, hvor salget nogle steder næsten var halveret, fortsætter den lokale ejendomsmægler.

Sommerhuse er populære

Her på Stevns beskriver Leo Nielsen markedet som ’rimelig godt og særlig rigtigt godt på sommerhusmarkedet’, hvor han lige nu oplever meget stor efterspørgsel og mangler sommerhuse til salg.

– Man kan i medierne let få en opfattelse af, at boligsalget er gået helt i stå under krisen, men det er altså ikke noget, vi kan genkende. Der vil altid være et vist behov for at købe og sælge boliger. Det er de store livsbegivenheder, der er drivkraften på boligmarkedet, uanset midlertidige kriser, forklarer Leo Nielsen.

Sommerhuse til salg på Stevns lige nu

En hurtig søgning på boligsiden.dk mandag den 11. maj viste, at der i øjeblikket er i alt 37 fritidshuse og fritidsgrunde til salg i Stevns Kommune

  • 6 fritidshuse i Strøby Egede
  • 29 fritidshuse Strøby
  • 2 fritidshuse i Rødvig

Afledt effekt

Han peger på, at hver eneste bolighandel medfører en øget omsætning hos en lang række andre erhvervsdrivende, og at det derfor er vigtigt for samfundet, at der fortsat sker omsætning af boliger:

– Undersøgelser viser, at der sker en afledt omsætning på i gennemsnit omkring 300.000 kroner som følge af en bolighandel. Når man har købt ny bolig, er der nemlig ofte også behov for lokale håndværkere til istandsættelse, ligesom der handles ind i byggemarkeder, møbelforretninger, gardinmontører med videre, siger Leo Nielsen.

Godt tidspunkt at sælge

Mens der fortsat er pæn interesse for at købe bolig, oplever EDC’s mæglere en større tilbageholdenhed med at sætte til salg:

– Det værste lige nu er, hvis mange går rundt med en fejlopfattelse af, at det er umuligt at sælge nu, og at man derfor vælger at udskyde salget. Det kan føre til et for lille udbud af boliger til salg i forhold til den aktuelle efterspørgsel. I min optik kan det faktisk lige nu være et godt tidspunkt at sætte til salg. Her er god efterspørgsel og en vis mangel på nye sager til salg, lyder meldingen fra Leo Nielsen i Rødvig.

Skriv en kommentar