(Last Updated On: 14. juli 2016)

16msb rmhKalkmalerier Højerup gamle kirke16msb rmhKalkmalerier Højerup gamle kirke2HØJERUP: Den gamle kirke i Højerup vil være lukket for offentligheden fra den 15. august til og med den 26. august 2016, hvor Nationalmuseet går i gang med en forundersøgelse til restaurering af kalkmalerierne i kirken.

– Det er vort håb, at vi i løbet af få år kan få restaureret de smukke gamle kalkmalerier i kirkeruinen. Specielt malerierne på østvæggen har længe trængt til en opfriskning, siger formand for Selskabet Højeruplund, Jens Carl Jørgensen.

Udgifterne til forundersøgelsen er bevilget af Augustinus-fonden.

– I samarbejde med Stevns kommune er der sat fodhegn op på steder, hvor nedstyrtningsrisikoen skønnes at være høj. Vi har valgt en diskret løsning, der skal sige til turisten: »Vi mener ikke, det er forsvarligt at gå længere end hertil, men vi vil ikke forbyde dig det«. Desværre er det ikke alle, der opfatter den tilstræbt venlige tone, siger formanden, der håber, at de tilfælde af hærværk, der har været mod fodhegnene den korte tid, de har stået der, ikke vil gentage sig.

(Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

 

Skriv en kommentar