(Last Updated On: 2. april 2020)

Corona: Der er god tid til at læse og skrive på Facebook, og et af debattemaerne på Stevns har været om der er værnemidler nok.

Samtidig er der godhjertede, private initiativer for at samle bl.a. beskyttelsesbriller og andet ind til hjemmeplejen på Stevns.

Kun nødvendig brug

I sidste uge bedyrede forvaltningsdirektør Ralf Klitgaard Jensen fra Stevns Kommune, i Stevnsbladet, at der var „værnemidler nok for øjeblikket”.

Efter en lokal hjemmesygeplejerske på Facebook har beklaget mangel på værnemidler, har vi spurgt forvaltningschefen om der stadig er nok beskyttelse?

– Vi har godt set medarbejderens opslag og har undersøgt sagen. Vi kan dog ikke helt genkende det billede, der bliver lagt frem, udtaler Ralf Klitgaard Jensen og uddyber:

– Alle kommuner og regioner i Danmark har lige nu skærpet opmærksomhed på værnemidler for at sikre, at vi har værnemidler nok der, hvor det er nødvendigt.

– Vi har lige nu de værnemidler, vi skal bruge i Stevns Kommune, gentager Klitgaard Jensen, og præciserer, at det skyldes, at der passes på dem, og kun bruges dem der, hvor det er nødvendigt ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

– Dermed siger jeg også, at vores personale ikke skal bruge værnemidler der, hvor det ikke er skønnet fagligt nødvendigt, for så løber vi hurtigt tør. Herudover arbejder vi løbende på, sammen med alle relevante myndigheder, at sikre forsyningerne, siger Ralf Klitgaard Jensen.

Ubrugte briller modtages

Han oplyser endvidere, at Stevns Kommune netop har indkøbt 250 stk. beskyttelsesbriller, som kan anvendes i tilfælde af, at man skulle løbe tør for masker med visir, og ikke kan få nye leverancer.

– Vi tager imidlertid også gerne mod ubrugte beskyttelsesbriller fra borgere. Skulle vi ikke få behov for dem i Stevns, så vil vi måske kunne hjælpe andre dele af sundhedsvæsenet ved at stille dem til rådighed. Der vil blive opstillet en kasse ved indgangen til sundhedscenteret i Hårlev, hvor der i centerets åbningstid kan afleveres ubrugte beskyttelsesbriller, slutter Ralf Klitgaard Jensen.

FOA bekræfter

Formand for FOA Køge, Pia Røn Larsen, siger til Stevnsbladet, at hun har talt med sundhedspersonalets fællestillidsmand på Stevns og kan bekræfte forvaltningens udmelding om, at der ikke er mangel på værnemidler.

– Os bekendt er det ikke tilfældet, tværtimod er meldingen at der er den beskyttelse som der er brug for, siger FOA’s lokalformand.
sky

Skriv en kommentar