(Last Updated On: 28. juni 2022)

Troldhummeren, som Peter Bennicke fandt, og som nu har fået navnet ’Protomunida bennickei’.
(Foto: Peter Bennicke)

Tommestrup: For otte år siden gjorde amatørgeolog Peter Bennicke fra Tommestrup et særligt fund på en af sine ture på jagt efter fossiler.
– På en tur langs stranden ved Hesnæs på Østfalster flækkede jeg en sten, hvorved der blottede sig en krabbe, en dromiopsis elegans, som aldrig før er fundet med tilhørende ben og klør, hvilket førte til, at den blev erklæret danekræ, fortæller Peter Bennicke.
Men historien sluttede ikke her, for konservator og professor emeritus i geologi, Sten Lennart Jakobsen havde spottet en lille troldhummer ved dens ene ben, der ikke helt lignede dem, han kendte.
Det viste sig, at det var tale om en helt ny art, som nu er blevet navngivet af Sten Lennart Jakobsen og den amerikanske krabbeforsker Adiël A. Klompmaker fra Alabama Den nye art har fået navn efter finderen: ’Protomunida bennickei’.
– Det er en sjov historie, hvor en krabbe blev gjort til danekræ, men tilligemed gemte på en anden krabbe og så en ny art. Man har vel lov til at knejse lidt med nakken, siger en stolt Peter Bennicke, der i sine mange år som fossiljæger har fundet en del Danekræ, men aldrig – før nu – har fundet og fået opkaldt en ny art efter sig.
rmh

Skriv en kommentar