(Last Updated On: 29. juni 2021)

SSP-farvel: John Brok-Jørgensen har været lig med skolernes SSP-repræsentant på Stevns siden 2001, og der er vel ikke et ungt menneske i Stevns Kommune, som ikke på et eller andet tidspunkt har stiftet bekendtskab med ham. I fredags holdt den 63-årige SSP-konsulent sit sidste møde og med indgangen til skolernes sommerferie er han at regne som pensionist.

Af Erik Nielsen

Stevns: John Brok-Jørgensen husker tydeligt, hvorfor og hvornår han blev motiveret til at gå 100 procent ind i samarbejdet mellem skoler, socialforvaltning og politiet. Det såkaldte SSP-samarbejde.

I to årtier har John Brok-Jørgensen haft fingeren på pulsen i forhold til de unge mennesker på Stevns. (Foto: Erik Nielsen)

– Jeg var lærer på den daværende Erikstrupskolen i Store Heddinge, hvor jeg blev ansat i 1983 med idræt, dansk og geografi som mine fag. I en time omkring årtusindeskiftet havde jeg en elev, som sad på bagerste række, og han var tydeligvis »bagskæv«. Dengang tog jeg en snak med eleven og hans forældre, og så begyndte jeg at tænke over situationen. Det motiverede mig til at gå i gang, og da det faldt sammen med, at der året efter blev slået en decideret stilling op i den gamle Stevns Kommune, så var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg skulle søge stillingen, siger den nu 63-årige SSP-konsulent, som nu har været Stevns Kommunes mand på området i over 20 år.

Kommuner lagt sammen

Da Stevns og Vallø kommuner blev slået sammen i 2006 blev stillingen heltids, efter de to kommuner havde haft hver sin halvtidskonsulent.

Men fredag i sidste uge var det slut. Da mødelederen på SSP-kredsmødet for 10 sjællandske kommuner erklærede mødet for overstået, var det samtidig farvel og tak til det arbejde, John Brok-Jørgensen har været 100 procent dedikeret til i over to årtier.

– Jeg skulle egentlig have afspadseret noget tid her som afslutning. Men jeg vil gerne afslutte mit arbejde på ordentlig vis, så derfor tager jeg den sidste uge og det sidste kredsmøde med, inden de to nye SSP-konsulenter i Stevns Kommune tager helt over, siger John Brok-Jørgensen, der har kørt parløb med de to arvtagere et stykke tid.

De har således været i gang siden maj, hvor John Brok-Jørgensen har tilrettelagt »et overleveringsforløb«, så de kan tage over uden alt for mange bump på vejen.

Læs hele artiklen i ugens udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar