(Last Updated On: 4. maj 2021)

Hellesophia er det medlem af LimeLight Boardsport Club, der har været flest gange ude på SUP-brættet. 100 ture er det blevet til – indtil videre.

Fra venstre er det Jesper Witt, Caroline Stray Frejlev – bagerst, Hellesophia Hermann og Steen Bonke Sørensen, der skåler efter Hellesophias tur nummer 100 på SUP-brættet. (Privatfoto)

Rødvig: Egentligt har Hellesophia Hermann været vandskræk, så længe hun kan huske. Men en sommerferiedag i juli sidste år tog Hellesophia udfordringen op, da naboens datter spurgte, om hun ville med til en gratis introtime i SUP (Stand Up Paddling, red.) på stranden i Rødvig hos LimeLight Boardsport Club.

Hellesophia sagde ja, og det har hun ikke fortrudt:

– Vi blev vildt godt taget imod. Vi gennemgik først sikkerhedsinstrukserne, inden vi fik bræt og dragter på, og hele tiden var der god hjælp fra de andre. Jeg fortalte med det samme, at jeg var vandskræk, og så blev der holdt ekstra meget øje med mig, fortæller Hellesophia, der allerede efter den første gang var ’enormt solgt’.

Plads til at gøre tingene langsomt

Allerede dagen efter vendte Hellesophia tilbage til endnu et introduktionskursus og fulgte op med endnu flere timer de efterfølgende uger:

– Jeg startede med at sidde på knæ på brættet, så jeg kunne mærke og følge bølgerne. Jeg sad på knæene de første mange gange, før jeg turde rejse mig. Jo mere teknik jeg fik, jo mere tryg blev jeg, og de andre var gode til at støtte mig, og til sidst fandt jeg modet til at turde stå op. Så gik der nogle uger, hvor jeg stod på brættet – uden at tale – så her er plads til at gøre tingene langsomt, forklarer Hellesophia, der efter en uges introduktionskursus i SUP på et højskoleophold i Bjerringbro blev tryg med at få hovedet under og ikke længere være bange for at falde i vandet.

– Det er helt fantastisk at være ude på havet, se vandets farver og fuglelivet, mærke bølgerne, dufte havet. Og så har vi også mange gode samtaler, når vi er ude, forklarer Hellesophia.
I dag tager hun ud på brættet flere gange om ugen og er det LimeLight-medlem, som har været mest på vandet. Den 21. april var Hellesophia afsted på sin tur nummer 100, hvilket blev fejret med bobler på stranden sammen med nogle af klubkammeraterne.

Og plads til alle

Hellesophia bor i det gule pakhus i Rødvig, og fra sin terrasse har hun de seneste på år har kunne følge det stigende antal surfere og SUP’ere, der begiver sig ud på havet i og omkring Rødvig.
Den stigende vandsportaktivitet kan i høj grad tilskrives LimeLight Boardsport Club, der blev stiftet i november 2019, og i dag tæller omkring 100 medlemmer.

Hellesophia Hermann ved ’klubhuset’. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Nu er hun selv blevet en del af fællesskabet, og udover de dygtige instruktører fremhæver hun også den rummelighed, der hersker i klubben.

– Klubben har en sund form for vækst og her plads til alle. Her er en god kombination af dem, der bor her i forvejen og en del tilflyttere. Faktisk er der flere familier, som er flyttet til Rødvig på grund af muligheden for at dyrke boardsport, og som også bidrager til klubben med deres mange kompetencer, siger Hellesophia, der roser klubbens formand og initiativtager, Steen Bonke Sørensen for hans tilgang, engagement, dygtighed og ikke mindst de mange gode idéer, som han formår at føre ud i livet.

– Steen har med sin fine evne til at sætte folk i spil og skabe nye forbindelser været primus motor for klubbens gode udvikling. Han får ting til at ske, og så er han god til at servere sine idéer på en konstruktiv og positiv måde, så man kan se det store perspektiv, hvilket skaber synlighed og interesse for klubbens aktiviteter og dermed også Stevns og Rødvig, siger Hellesophia, og hun fortsætter:

– Der er et godt miljø i klubben, hvor vi interesserer os for hinanden og hjælper, hvor der er behov, hvadenten det er på vand eller land, slutter Hellesophia, der for øvrigt er begyndt at surfe og har meldt sig til et par kurser i klubben.

Klubdage og kurser

Al klubbens lånegrej opbevares i den røde container ved fiskerihavnen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Hos LimeLight BoardSport Club kan man lære at SUP-surfe, windsurfe eller bølgesurfe. Et medlemskab koster 500 kroner om året, og for yderligere 500 kroner årligt kan man låne klubbens udstyr, når man gerne vil en tur på vandet.

I sommersæsonen, der løber fra maj til september, afholdes der undervisning, klubdage og klubhold, som man kan deltage i. Der er junior klubhold for børn 11-18, senior klubhold for +60, SUP Tour hold og derudover windsurf-, SUP- og bølgesurfkurser. Resten af året mødes de øvede surfere til ture på vandet.

Klubhuset, der indtil videre består af en stor rød container til vandsportgrej, er placeret lige ud for sandstranden ved siden af fiskerihavnen i Rødvig. På onsdage kl. 17-19 og søndage kl. 10-12 er der klubdage, hvor medlemmerne mødes ved klubhuset for at hygge, surfe og hjælpe hinanden til at blive bedre.

Hjemmesiden limelightclub.dk indeholder mange gode informationer og det er også her, at man kan melde sig ind i klubben. Vil man gerne høre mere om mulighederne, er man velkommen til at kigge forbi klubhuset på klubdage.
rmh

Skriv en kommentar