(Last Updated On: 5. marts 2020)

S-generalforsamling: Socialdemokratiet på Stevns havde en fredelig generalforsamling den 26. februar på fagbevægelsens gamle kursusejendom Klinten i Rødvig.

Partiet har rundet de 175 medlemmer, og godt 40 af disse, med folketingsmedlem Tanja Larsson i spidsen, var mødt op for at vælge ny partiformand og ny borgmesterkandidat.

Kritik af udligningsreform

De 16 dagsordenspunkter gled ubesværet, og det eneste tidspunkt hvor noget, som kunne tolkes som “kradse” bemærkninger, fik stemme, var kommentarerne til S-regeringens udspil om ny udligningsreform.

Tanja Larsson var enig i, at udligningsforhandlingerne medførte en svær tid for Stevns.

– Kommunerne er blevet opprioriteret på landsplan, selvom udspillet ikke hjælper på Stevns, sagde hun i sin orientering om folketingsarbejdet.

Bennys busser, nej tak

Der var mere fodslaw, da talen gjaldt den kollektive trafik og specielt Østbanens fremtid.

– Østbanen er mit smertensbarn, og vi har bedt om et møde med transportministeren, sagde Tanja Larsson og lovede at hun ville følge både denne sag og statsvejen til dørs.

Medlem af kommunalbestyrelsen på Stevns, Thomas Overgaard ville godt sikre sig, at det lokale folketingsmedlem huskede hvad hun lovede, og gav hende et drikkekrus, hvorpå der stod: “Bevar Østbanen. Bennys busser, nej tak”, og han bad hende tage det med, når hun mødte transportminister Benny Engelbrecht.

Det røde flag smældede

Foruden valg af ny formand, Nicolai Bertram Kristensen, blev Torben Jensen nyvalgt bestyrelsesmedlem, og der var genvalg til Henrik Sørensen.

Suppleanterne Kurt Jacobsen og Vibeke Halskov var ikke på valg, da de blev valgt for to år i 2019.

Tilbage var blot at finde de nyindkøbte sanghæfter frem, og alle istemte “Når jeg ser et rødt flag smælde”, som symbol på at Stevns næste borgmester bærer rødt slips.

sky

 

Skriv en kommentar