(Last Updated On: 19. december 2014)

Planerne om at etablere et nyt besøgscenter til Stevns Klint som UNESCO Verdensarv i Højerup har også betydning for det gamle Stevns Museum

Derfor indbyder Østsjællands Museum alle interesserede til at besøge museet og høre mere om de aktuelle udfordringer og nye muligheder for museets kulturhistoriske udstillinger. Det er på lørdag den 20. december kl. 15-17 på Stevns Museum.

Østsjællands Museum har de seneste år været i fuld gang med styrke arbejdet med at sikre og formidle kulturhistorien, men det meste af arbejdet er foregået skjult bag facaden og efter lukketid. I løbet af de seneste år har museets medarbejdere omhyggeligt haft fat i hver eneste af museets mange tusinde genstande for at sikre, at den lovpligtige registrering af museumsgenstandene lever op til dagens krav. Det har været et kæmpestort arbejde, som nu er ved at være helt på plads, hvilket er en landvinding for museet og frigiver noget arbejdskraft, som nu skal bruges på at udvikle og formidle historierne. Samtidig med arbejdet med samlingen har museet nemlig også set kritisk på formidlingen, og nu er tiden klar til at skulle styrke og videreudvikle, og heldigvis får museet fra nytår friske øjne på opgaven, når museet ny kulturhistoriker starter, og blandt andet skal arbejde med at formidle nye temaer indenfor den nyeste historie i museets to tilskudskommuner Stevns Kommune og Faxe Kommune.

Museet har oplevet, at arbejdet naturligt har givet anledning til en usikkerhed omkring, hvordan museet fremover vil sikre væsentlige historier på Stevns og formidle dem i sine udstillinger og aktiviteter. Derfor inviterer museet alle interesserede til at besøge Stevns Museum og høre mere om, hvordan museet arbejder med kulturhistorien på Stevns. Direktør for Østsjællands Museum, Tove Damholt, og museets museumsfaglige chef, Thomas Tram Pedersen vil under mødet vise rundt i udstillingen og fortælle om museets arbejde med samlingerne og udstillingerne.
Tilmelding er ikke nødvendig, og der er fri entré. Museet er vært for en kop kaffe.
Stevns-Museum-sommer

Skriv en kommentar