(Last Updated On: 21. juni 2022)

400 elever og lærere viste kreativitetens mangfoldighed.

Eleverne lavede en kæmpemæssig blæksprutte med otte fangarme (hovedet bagest) på stranden i Rødvig. På billedet anes 6 arme, men alle 8 blev færdiggjort. (Foto: Klaus Slavensky)

Undervisning: Friskolerne på Stevns samarbejder ofte om større begivenheden og fælles undervisnings-festival, som bl.a. naturfagsfestival og litteraturfestival.

På Valdemarsdag, onsdag den 15. juni, samledes Hellested Friskole og Skelbæk Friskole på Stevns Friskole i Rødvig, og slap kreativiteten løs.

Handler om fællesskab

Skoleleder Rasmus Englund tog imod, og viste rundt blandt de mange aktiviteter, mens han slår fast:

– Noget af det mest socialiserende der findes, er to mål og en bold, sagde han på vej op på en bakke, hvorfra man kunne overskue elever fra 0-8. klasse i gang med alt fra dans, musik og action painting.

Skolerne havde forberedt dagen på Stevns Friskole med en ’fordybelses-uge’ som omfattede alle klassetrin, men på selve dagen sad 9. klasseeleverne med næsen i eksamensbøgerne, mens 8. klasseeleverne var guider for deres mindreårige kammerater.

– Krea-dag handler også om fællesskab, at man er sammen på tværs. Og kunst og kreativitet er mange ting, men det nyskabende er i fokus. Og i alt det kreative dukker fagfagene op, som f.eks. i aktiviteter om spejlinger, hvor man bl.a. ser figurer fra flere sider, her er matematik integreret, ligesom elementer fra alle de øvrige fag, forklarer Rasmus Englund, der selv har en kreativ vovse i vindueskarmen på sit kontor.

Alma (tv) og Lærke fra 6. klasse slap det konforme maleri og gik til den ud i action paintingens kunst. (Foto: Klaus Slavensky)

Blæksprutte af tang

Dagen startede med morgensang og så fordelte elever og lærere sig på hele skolens areal plus på stranden i Rødvig, hvor der blev lavet såkaldt Landart, som en af lærerne omdøbte til sand-art.

Og kunst i sandet blev det, da elever fra 3.-4. klasse kreerede en opfindsom Octopus, ottearmet blæksprutte, som blev lavet af tørret tang, med arme der var to-tre meter lange.

– Vi har måtte holde en pause grundet coronaen, men jeg håber friskolerne kan udvide samarbejdet med bl.a. motionsdage. En krea-dag som denne udbygger også kontrakten mellem de enkelte lærere. Så foruden at eleverne lærer nyt og har det sjovt, så sker der en masse netværkssamarbejde mellem lærerne, lyder det fra Rasmus Englund.

Og det blev ikke med den ene dag. Allerede lørdag den 18. juni åbnede Stevns Friskole for et sponsorløb, hvis overskud skal gå til skolens elevråd og til renovering af legepladsen, som blev godt brug på krea-dagen.
sky

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar