(Last Updated On: 19. april 2018)

Her er det sidste sæsons gæst nummer 3.000, som besøgte den lokale turistinformation søndag den 13. august. (Privatfoto)

Rødvig: Trods en positiv beretning fra turistforeningens formand, Kathrine Hendriksen, var det ikke alle medlemmer der ubetinget delte hendes opfattelse af, at arbejdet med turismen på Stevns udelukkende går den rette vej.

Især modtagelsen af turister, når de kommer til halvøen, blev af flere medlemmer kommenteret og kritiseret; både i forlængelse af formandsberetningen og da pressechef i Sydkystdanmark, Susanne Lassen, gav indlæg på foreningens generalforsamling.

Sidste sommer valgte en række lokale borgere at danne foreningen Rødvig Lokal Information. Foreningens mange frivillige betjente henover sommeren 4.000 turister fra et lille træhus, også kaldet den røde hytte, placeret nær Flinteovnen på Christiansø.

– Hvorfor blev den frivillige turistinformation ikke nævnt med ét ord i formandens beretning?, spurgte Hans Christian Rasmussen.

– Vi hylder det godt initiativ, og vi vil gerne samarbejde på visse betingelser. Vi vil gerne stille turistforeningens røde hus til rådighed, hvis det kan passe ind med husets andre aktiviteter og hvis de frivillige bliver autoriseret under VISM, svarede Kathrine Hendriksen.

Til det svarede én af initiativtagerne til Rødvig Lokal Information, Peer Nørgaard:

– Vi ønsker ikke at blive autoriseret, vi har andre formål end VISM. VISM arbejder for at få folk til Stevns, vi vil gerne have at de bliver på Stevns, sagde han.

Nyt skur på havnen

Forslaget om at anvende Turistforeningens røde hus på havnen er blevet drøftet af medlemmerne af Rødvig Lokal Information, og det bliver et nej tak:

– Det at være frivillig, skal ikke være underlagt et pres ovenfra, forklarede Finn Barlach, der også var blandt initiativtagerne til at danne foreningen sidste år.

Finn Barlach kunne oplyse, at Rødvig Lokal Information genåbner i denne sæson.

– Vi har i år fået lov til at være på Rødvig Havn nede foran det gamle turistkontor, på den anden side af vejen. Men først skal vi finde penge til et nyt hus, for det gamle kan ikke klare end sæson mere.
rmh

 

Skriv en kommentar