(Last Updated On: 14. september 2021)

Stevns/Køge: DSRS-Køge, som står for Dansk SøRedningsSelskab- Køge, har haft en travl sommer, med 37 aktioner på 93 dage – svarende til en aktion hver tredje dag, hen over sommerperioden.

– Den typiske aktion eller assistance til en sejler, er enten motorfejl, grundstødning, ødelagte sejl eller en knækket mast. DSRS-Køge har prøvet det hele denne sommer, oplyser Henrik Petersen, der er stationsleder i DSRS-Køge.

(Pressefoto: DSRS)

Hjælper 24/7 året rundt

I DSRS-Køge, som dækker Køge Bugt, Stevns og Faxe Bugt, er der 25 frivillige, som 24 timer i døgnet og 365 dage om året står klar til at hjælpe sejlere i indre danske farvande, der har brug for assistance til nærmeste havn.

Især Kalkgrunden ud fra Stevns Klint, og de mange store sten omkring Rødvig Havn har givet en del ’kunder’ til DSRS-Køge gennem tiden.

– Et eksempel på en aktion i år var ud fra Stevns den 10. august kl. 09.09, hvor en sejler på en motorbåd henvender sig til DSRS-Køge og oplyser, at han har fået tovværk i skruen og derved motorstop, har kastet anker og anmoder om assistance. Der er ingen panik ombord, én mand ombord. Ved ankomst var det nødvendigt at kappe ankertov, da ankeret havde sat sig fast i kalkgrunden. Vi fastgjorde et slæbetov, og båden blev trukket til Bøgeskov Havn. Aktionen tog fire timer i alt, fortæller Henrik Petersen.

Bliv frivillig redder

Man kan finde mere information om foreningen på hjemmesiden dsrs.dk, hvor der også står mere om kravene, hvis man gerne vil være frivillig. Blandt andet skal man som frivillig redder eller bådefører bo eller arbejde tæt på en af DSRS stationer, for efter alarmering skal de frivillige være ude af havnen indenfor 25 minutter.

– At være redder i DSRS kræver blandt andet et førstehjælpskursus og masser af træning. Når man er bådefører, skal man havde speedbåd kørekort, VHF-certifikat (radio) og masser af erfaring som redder, uddyber stationslederen.

Bådefører- og reddertræning finder sted i DSRS-Køge hver torsdag mellem kl. 19.00 og 21.00. Træningen sker i alt slags vejr og både i dagslys og mørke.

Fakta

Om DSRS – Dansk SøRednings Selskab:

  • Er en almennyttig forening, der assisterer fritidssejlere og andre bådejere, ved ikke livstruende situationer til søs, samt står til rådighed for det officielle redningsberedskab til søs.
  • De 12 redningsstationer og omkring 320 frivillige i DSRS har i 2021 gennemført 717 aktioner i hele Danmark pr. 18 august.
  • Alle aktioner er beskrevet på dsrs.dk/logbog.

Donationer:

  • Støt DSRS med en donation på Mobilpay 94 433
  • Skriv gerne dit navn og Køge Bugt/Stevns på din donation
  • Din donation går til: brændstof til redningsbåde, indkøb af rednings- og bugseringsudstyr, pumper, drift af vores 12 redningsstationer og sikkerhedsudstyr til vores frivillige.
  • Mere information om Dansk Søredningsselskab på www.dsrs.dk

Skriv en kommentar