(Last Updated On: 22. september 2020)
Johnny Andersen er klar til at flagre for de 226 frivillige foreninger på Stevns, når der er »Frivillig Fredag« den 25. september.

Dannebrog skal vaje den 25. september

Foreningsliv: Lad os hejse flaget for foreninger og frivillige på Stevns« Sådan lyder opfordringen fra Stevns Frivillighedscenter.

»Frivillig fredag«

Hvert år hyldes og fejres de frivillige på »Frivillig Fredag« over hele Danmark.

Traditionen blev skabt i 2011, som en del af det Europæiske Frivillig-år, og her udråbte den daværende socialminister Benedikte Kiær den sidste fredag i september til »Frivillig Fredag«.
Formålet med dagen er at vise kreativiteten, mangfoldigheden og engagementet i den frivillige verden.

Unikt forslag fra Stevns

I 2020 er det »Frivillig Fredag« den 25. september, og det har givet bestyrelsen i Stevns Frivillighedscenter den gode idé, at vi alle kunne være med til at hejse flaget for alle de mange frivillige og fantastiske foreninger, vi har på Stevns, og det er over 200 foreninger og endnu flere frivllige ildsjæle.

– Hvorfor ikke have en årlig dag, hvor vi hejser flaget for alle vores mange frivillige og foreninger på Stevns?, spørger Johnny Andersen, formand i Stevns Frivillighedscenter,

– Lad os bruge »Frivillig Fredag« til at gå sammen om at hylde frivilligheden og vise, hvor meget den betyder for os alle sammen. Det er den, som gør, at vi har så mange gode fællesskaber på Stevns. Om det er spejderklubben for børnene eller borgerforeningen med byfester eller patientforeningen, hvor man lytter og støtter hinanden gennem sygdom. Det en kæmpe værdi, vi har. Derfor vil vi gerne opfordre alle til at være med: Borgerforeninger kan sætte flag op i byerne. Foreninger kan hejse deres flag. Vi kan alle sætte et flag i vores vindue eller rejse flaget i haven. Lad os starte en skøn og festlig tradition, slutter Johnny.

Idéen bakkes op

Formand i den lokale afdeling af Danmarks Samfundet, Preben Kosiara, bakker op om idéen.
– Vi synes, at det er en rigtig god ide. Vi havde lige pakket alle vores flag ned for i år, men nu vil vi gerne se, om vi ikke kan nå at få dem op en gang til, siger han.

Hårlev Borger og Erhvervsforening har allerede planlagt at hejse flagene i Hovedgaden i Hårlev, og håber, at mange flere vil bakke op.
– Vi glæder os til at se en masse flag i vinduer, på gaderne og i haverne, fortsætter Johnny Andersen, der også er formand for Hårlev Borger- og Erhvervsforening HBE, og tilføjer:
– Og husk til alle jer, som er frivillige, når I ser et flag den 25. september, så er det for jer og alle os frivillige og foreninger. Nyd hvert et flag du ser. Det er en tak til dig og os alle i foreningslivet, slutter Johnny Andersen.

Danmarks- Samfundet: Gør det!

Inden bestyrelsen gik videre med ideen, måtte de dog lige undersøge flagreglerne først.
Og vi fik lov, fortæller en glad daglig leder Lena Bjerrum Bach.

– Vi blev via Justitsministeriet henvist til Danmarks-Samfundet, som er en forening, der bl.a. rådgiver om den rette brug af Dannebrog. Her talte vi med Landsformanden Erik Fage-Pedersen. Han kunne berolige os med, at vi gerne må, og han var tilmed begejstret for ideen. Han ville endda tage den med videre til andre foreninger, forklarer hun.

– Så måske kan det ligefrem blive en tradition, der vil sprede sig til hele Danmark. Stevns Frivillighedscenter vil også dele ideen med FriSe, som er frivilligcentrenes Landsforening, og som er den nationale tovholder på Frivillig Fredag, oplyser Lena Bach.

sky

Skriv en kommentar