(Last Updated On: 4. maj 2022)

Generalforsamling: Der er over 200 aktive foreninger på Stevns, og humøret var højt da over 40 repræsentanter for det stevnske fritidsliv mødtes til generalforsamling den 27. april i Sundhed- og Frivillighedscentret i Hårlev.

Foruden en veloplagt formandsberetning blev årets Frivilligpris uddelt.

Der var pænt fyldt op og lydhørhed i Sundheds- og Frivillighedscentret i Hårlev, da formand Johnny Andersen afgav beretning på generalforsamlingen den 27. april. (Foto: Klaus Slavensky)

Søgt om 1,4 mio. kr.

Formanden, Johnny Andersen, nævnte de mange aktiviteter som trods corona-benspænd blev gennemført i 2021, samtidig med at der kørte et diasshow med glimt fra de mange begivenheder.

– Lad mig nævne nogle få højdepunkter som bl.a., at vi fik Blixen-Klubben, der er et mødested for kvinder, som ny forening på Stevns. Og så havde vi besøg af socialminister Astrid Krag (S) på Frivilligdagen den 24.september. Vi har også givet input til kommunens børne- og ungepolitik samt høringssvar vedrørende fritidspolitikken, nævnte Johnny Andersen og fortsatte:

– Vi deltog også i landsforeningen FriSe’s årsmøde, hvor en teatergruppe underholdt om mobning, dem må vi få til Stevns. Vi skal i år samarbejde med Sol over Stevns, og så har vi ansøgt TrygFonden om ca. 1,4 mio. kr. til at styrke vores frivillighedsarbejde på Stevns, lød det fra formanden, der sluttede med en stor tak til alle medlemmer og foreninger:

– Vi må ikke stå stille. vi skal udvikle os. Vi skal forsat arbejde på at bliver ligestillet med folkeoplysningen i Danmark, for i fremtiden bliver der større behov for civilsamfundets indsats og de frivillige, og derfor ser vi også frem til øget samarbejde med kommunens Social- og Sundhedsudvalg.

Overskud og nyvalg

Kasserer Tom Nielsen fremlagde både regnskab og budget, og da der var et pænt overskud på over 72.000 kr. med en egenkapital på 55. 000 kr., blev både regnskab, budget og beretning godkendt med applaus.

Der var tillige fredsvalg til bestyrelsen, som efterfølgende konstituerede sig som følger: formand Johnny Andersen, næstformand Bjarne Hendrichsen, kasserer Tom Nielsen, samt Hanne Olsen, Inge Lise Pedersen og Elisa Hollænder. Viggo Billstrøm trak sig, og blev erstattet af formanden for Stevns Erhvervsråd, Lars Warm.

– Det er en ny udvikling for Frivillighedscentret på Stevns, men mange center i storbyerne har et tæt samarbejde med erhvervslivet om at løse opgaver for arbejdspladser og samfundet, det satser vi også at gøre på Stevns, sagde Johnny Andersen.

Turistinfo fik pris

Sidste punkt på dagsorden var overrækkelse af årets Frivilligpris, og den gik til Rødvig Lokal Information, og en af arkitekterne bag tog ordet.

– Det er med stor ydmyghed og stolthed at vi modtager denne pris, som er givet af kolleger, sagde Finn Barlach, der sammen med bl.a. Per Nørgård startede turistinformationen i 2017, da Stevns Turistforening lukkede sit turistkontor.

Stevns Frivillighedscenters formand, Johnny Andersen, (tv) overrakte årets Frivilligpris til Finn Barlach og Peer Nørgård (th) fra Rødvig Lokal Information. (Foto: Klaus Slavensky)

Det har siden været en stor succes, og Peer Nørgård fremhævede den store opbakning.

– Vi er ca. 30 frivillige, der passer vagter på minimum 3 timer, og i 2021 havde vi noteret over 4.040 turisthenvendelser, og hertil skal bemærkes, at hvis der kommer en busfuld gæster, og blot én kontakter os, så krydser vi kun en af, selvom vedkommende repræsentere mange flere. Alle i vores lille røde hus ved alt om Stevns, og vi har det både dejligt og hyggeligt, og det er godt at vide, at vi gør gavn. Men vi tager et år ad gangen, sagde Per Nørgård før han og Finn Barlach modtog den ærefulde pris.

Generalforsamlingen sluttede med harmonikamusik af Frida Christensen, og kokken Jens Hansen fra Mad & Ro, sørgede for det gastronomiske indslag.
sky

Skriv en kommentar