(Last Updated On: 8. april 2019)

Nikolaj Thomsen sætter salatplanter ud på Brinkholms marker. Vognen har de selv bygget af cykelhjul og stålrammer, og den bruges til plantning og lugning. (Privatfoto)

Sigerslev: Giften i de private haver skal reduceres. Det mener klimagruppen i den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening, DN Stevns. Derfor inviterer de lørdag den 13. april til store byttedag udi planter og frø.

Dagen holdes ved det gamle gartneri i Sigerslev, Sigerslevvej 31 – hvorfra Urtopia de seneste par år har dyrket og solgt økologisk planter og krydderurter.

Udover muligheden for at bytte sjove planter og frø med andre, vil der også være spændende indlæg fra Nikolaj Thomsen, der er gartner på landbrugslauget Brinkholm beliggende mellem Hårlev og Karise.

– Nikolaj vil fortælle om klimavenlig og bæredygtig jordbehandling. Det handler om at reducere jordbehandlingen og tilføre organisk materiale til jorden, fortæller Pia Frederiksen, der er en del af klimagruppen.

Permakultur, bier og økologi

Man vil også kunne møde Annette Nielsen, der er jordbrugsteknolog, permakulturist, økolog og frøsamler gennem mange år, og biavler Kenneth Harry Grethessøn, der siden 2009 har haft egne bigårde med avl efter biodynamiske principper.

DN Stevns vil gerne fortælle om giftfrie have, og desuden vil der være lejlighed til at tale praktisk økologi med haveambassadører fra Køge-området.

Tag egen kop med

Det hele foregår udendørs fra kl. 13-16. Nikolajs oplæg om minimal jordbehandling er kl. 14.

– Der vil være gratis økologisk kaffe, urtete og mirabellesaft, men husk selv at medbringe en kop, siger Pia Frederiksen.

Gartneriet vil ikke være åbent denne dag men har første åbningsdag om mandagen den 15. april.
rmh

Skriv en kommentar