(Last Updated On: 2. januar 2017)

I gamle dage var det ikke ualmindeligt, at selvdøde arbejdsheste blev nedgravet i nærheden af gården. Det er formentlig også sket her. (Privatfoto)

Højerup: Først på eftermiddagen nytårsaftensdag var en grundejer på Korsnæbsvej ved Højerup i færd med at grave ud til kabelføring på sin grund. Godt en lille meter nede i jorden og tæt ved bygninger samt et tidligere bygningsfundament, bemærkede han flere knogler, der ved første øjekast meget vel kunne ligne en lårbensknogle og nogle ribben fra et menneske.

Gravearbejdet blev indstillet, hvorefter manden valgte at kontakte en nær bekendt med nogen politimæssig erfaring. Han anbefalede gårdejeren, at Midt- og Vestsjællands Politi blev underrettet om fundet.

En politipatrulje, der var på patruljeopgaver i nærområdet, besigtigede udgravningen og knogleresterne i jorden.

Selvom den synlige knogle i graverenden var meget lig den menneskelig lårbensknogle, var det heldigvis ikke menneskeknogler, men antageligt knoglerester fra kvæg eller hest. I nærheden lå flere ribben, og frilægningen af øvrige knoglestykker bekræftede, at der var tale om et dyr.

Patruljen kunne fortsætte med deres opgaver, men påskønnede, at grundejeren havde været meget opmærksom, og indstillede gravearbejdet indtil fakta var udredt. Det blev endvidere vurderet, at placeringen og jordopfyldets indhold ikke appellerede til arkæologiske udgravninger.

 

Skriv en kommentar