(Last Updated On: 26. oktober 2021)

Udgav sig for at være fra politiet; telefonnummeret endte på de velkendte tal 1448.

Hårlev: Mandag formiddag, den 25. oktober kl. 10.03 anmeldte en 83-årig kvinde fra Hårlev til politiet, at hun kl. ca. 09.05 var blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden oplyste den 83-årige om, at hun en time tidligere havde optaget et forbrugslån, hvorfor han som påstået politimand ønskede at få nogle oplysninger i den anledning.

Den 83-årige afbrød hurtigt forbindelsen efter at have fortalt manden, at hun nok skulle klare eventuelle uoverensstemmelser. Opkaldet havde i telefonens nummerviser vist et telefonnummer, der sluttede på de velkendte 1448 fra politiets hovedtelefonnumre.

Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne rose den 83-årige for at have gennemskuet, at der ikke var tale om en rigtig politimand, der kontaktede hende.

– Politiet har intet med lånoptagelser af gøre og vil som hovedregel kun rette henvendelse, såfremt en borger forinden har anmeldt en mulig overtrædelse af lovgivningen i den forbindelse. Som borger kan man også sikre sig politimandens navn og tjenestested, hvorefter et kontrolopkald via politikredsens ottecifrede hovedtelefonnummer (sluttende på netop 1448) kan foretages for at være sikker på, at det faktisk er politiet, som har henvendt sig, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Skriv en kommentar