(Last Updated On: 28. maj 2015)

Dreng-kigger-paa-mor(Foto: Wemakecolors.com)

STORE HEDDINGE: Alkoholproblemer i familien truer den trygge opvækst. Børn af alkoholikere har brug for en voksen, der ser dem og viser dem en anden vej end livet med alkohol. TUBA går derfor på gaden på Stevns tirsdag den 2. juni. I tidsrummet mellem kl. 15 og 17 giver TUBA gode råd til, hvad du kan gøre for at hjælpe disse børn. Det kræver nemlig kun en enkelt voksen at ændre et barns liv.
”Du kender sikkert én af dem, der er vokset op i misbrugsfamilier. Du vil gerne hjælpe. Men hvor skal du starte? Måske tager du for givet, at andre tager snakken. Men hvis du ikke gør noget, hvem gør så?”

Langtrækkende konsekvenser
“Det har store konsekvenser for de unge at vokse op i familier med alkoholproblemer. ”Ofte lider de af lavt selvværd. De har problemer med at fastholde arbejde og uddannelse. Og de har svært ved at stifte familie,” fortæller Henrik Appel, landsleder i TUBA, og fortsætter:
”Men hos TUBA har vi gode erfaringer med at hjælpe de unge. Derfor går vi på gaden for at gøre opmærksom på, at der findes hjælp og støtte til de unge, der har det svært, og at det ikke kræver så meget at hjælpe et barn i en misbrugsfamilie,” forklarer Henrik Appel.
cs

Skriv en kommentar