(Last Updated On: 22. marts 2019)

Har man en gammel gynge, vippe eller andet udendørs legeredskab, som man vil af med, så er Permatopia parat til at hente det.
(Foto Klaus Slavensky)

Karise: Hvis man kører fra Hårlev mod Faxe, og passerer Ostelageret i Karise, så kan man på højre hånd se et af Nordeuropas største bæredygtige landbrugs bofællesskaber.

Det er Karise Permatopias bæredygtige rækkehuse.

Moderne bofællesskab

Permatopia har for alvor haft fart med etableringen de seneste halvandet år i Karise.

Idéen bag Karise Permatopia er således, at skabe et selvforsynende, meningsfuldt og moderne bofællesskab, der både sikrer lave leveomkostninger og miljømæssig bæredygtighed baseret på ideen om permakultur.

Her er 90 boliger, og med150 voksne og 70 legesyge børn.

Og det med ’legesygen’ er det, som det drejer sig om. Men først lidt om Permatopias vision.

Vil lave en legeplads

Formålet er at blive et forbillede for bæredygtighed, både i forhold til landbrugsproduktion og det sociale liv, fortæller Bjørn Hernes.

– Vi gør derfor meget ud af bæredygtighed; vi genbruger alt hvad der kan genbruges. Derfor søger vi nu efter udendørs legeredskaber til vores mange børn i alle aldre, redskaber som ikke længere er i brug. Som har haft deres tid måske. Det kan være klatrestativer, gynger, vipper, karruseller og alt muligt andet. Også bænke og borde. Alt som hører til en god legeplads. Er det gået lidt i stykker kan vi godt reparere, lyder appellen.

Donerede redskaber hentes

Karise Permatopia er således et økosamfund, som ønsker at skabe et gensidigt samspil mellem boliger og landbrug ved hjælp af beboerinvolvering i driften og et forsyningsanlæg baseret på vedvarende energi og ressoursekredsløb

– Men det har kostet ret meget at bygge vores samfund op. Derfor har vi desværre ikke penge til at købe legeredskaber for, hvilket vi er kede af. Men vi henter selvfølgelig, siger Bjørn Hernes, som kan kontaktes af gavmilde givere på 22 75 59 81 eller bjask@adslhome.dk

sky

 

Skriv en kommentar