(Last Updated On: 3. april 2020)

Corona: Sådan lød meldingen fra Kurt Hansen, servicemedarbejder gennem snart 10 år på genbrugspladsen i Store Heddinge. Han var tirsdag morgen i sidste uge, den 31. marts, mødt ind til første åbningsdag siden nedlukningen den 13. marts.

– Jeg havde forventet et langt større pres fra morgenstunden. Jeg er meget overrasket over, hvor få der indtil videre har været forbi pladsen med deres affald. På en normal tirsdag formiddag ville der være langt flere biler, end der er nu, sagde Kurt Hansen, der har savnet kollegerne såvel som brugerne i de næsten 20 dage genbrugspladsen har været lukket for private borgere.

Han kunne videre fortælle, at det hovedsageligt var haveaffald, nedrivningstræ og andre byggematerialer, der blev afleveret i løbet af den første time.

70-årige Kurt Hansen har arbejdet på genbrugspladsen i Store Heddinge i næsten 10 år. Han var mødt på arbejde tirsdag den 31. marts, da genbrugspladsen genåbnede, og han var positivt overrasket over, hvor stille og roligt det gik. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Maksimalt 15 ad gangen

Argo havde allieret sig med to ansatte fra Stevns kommunes Vej- og Materielgård, som har base lige ved siden af genbrugspladsen på Frøslevvej. De stod klar ved porten fra kl. 9 for at dirigere trafikken ind og ud, og her var der også overraskelse over, hvor smertefrit de første timer gik.

De kunne berette, at der fra morgenstunden var et par 100 meters bil- og trailerkø i begge retninger af Frøslevvej, og at begge køer hurtigt blev afviklet.

Der var i gennemsnit seks biler på pladsen, alt i mens Stevnsbladet kiggede forbi genbrugspladsen i Store Heddinge tirsdag formiddag den 31. marts. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Da Stevnsbladet kiggede forbi, godt en time senere, var køerne væk, og der var i gennemsnit seks biler ad gangen på pladsen, de fleste med trailer; en enkelt var på gåben, med et læsfuld haveaffald i sin trillebør.

Så situationen var til at håndtere for Materielgårdens mandskab, som havde fået til opgave at sikre, at kun 15 biler er inde på området samtidig. Ved mere end 15 biler, må de vente udenfor, indtil der bliver plads.

ARGO meddelte i sidste uge, at genåbningen skyldes ændrede anbefalinger fra KL, skal ses i lyset af en vurdering fra Styrelsen for Patientsikkerhed således, at genbrugspladserne kan genåbnes dog med stram adgangsregulering, øget hygiejne og skiltning om afstand m.v. Dette for at undgå udfordringer med affald, der ophobes yderligere i samfundet.
rmh

Skriv en kommentar