(Last Updated On: 13. december 2016)

Det er med entusiasme, jeg læser den ugentlige udgave af Stevnsbladet.

Det er herigennem, at stevnsboer kan holde fingrene på pulsen med hensyn til den politiske scene, den kulturelle scene og de mangfoldige aktiviteter med videre.

Mangfoldighed har mangfoldige holdninger, meninger, subjektiv observans og ikke mindst valget om at ytre sig i den offentlig debat.

Når jeg påpeger dette, er det fordi jeg har læst holdninger, meninger og subjektive oplevelser som værende gældende for befolkningen i landsbyen Højerup og Klintens lokale befolkning.

I Stevnsbladet den 3. december 2016 læste jeg læserbrevet af Claus Nørredal Ravn, citat: »Jeg oplevede ingen lydhørhed, da jeg dagen op til afstemningen i Kommunalbestyrelsen den 30. april 2015 kontaktede formanden, Palle Halskov, og forklarede ham, hvordan stemningen i Højerup egentlig var«.

Denne oplevelse eller mening er en subjektiv oplevelse og er et udtryk for Claus Nørredal Ravns oplevelse af situationen. Enhver må have sin overbevisning, men den gælder ikke for alle Højerups borgere.

Jeg bor selv i Højerup, og Claus Nørredal Ravn har ingen viden om, hvilken mening og holdning jeg har og hvordan jeg oplever stemningen i byen. Jeg vil ikke slås i hartkorn med denne omtalte oplevelse.

Den 10. december 2016 i Stevnsbladet læste jeg læserbrevet af Jane og Steen Christoffersen, hvori der skrives, citat: »Der er ingen lokale, som kunne drømme om at færdes på Klinten på denne årstid, det er livsfarligt«.

Her kan jeg fristes til at spørge om, der er dokumentation for denne påstand, at ingen lokale kunne drømme om at færdes på Klinten på denne årstid? Jeg er en af de lokale, som der refereres til i læserbrevet og kan oplyse, at jeg færdes jævnligt på Klinten og møder andre lokale borgere, som også færdes jævnligt på Klinten på denne årstid.

Det er ikke et fakta som refereres til i det omtalte læserbrev. Om Klinten er farlig er et ansvar, som individet selv må forholde sig til.

Holdninger, meninger og oplevelser baseres på ens egne subjektive oplevelser. Disse kan deles, men det skaber ikke fakta.

Jeff Fehler
Hærvejen 9
Højerup

 

Skriv en kommentar