(Last Updated On: 9. december 2019)

Både de unge og de ældre får noget med hjem, når eleverne fra 5.A på Store Heddinge Skole læser højt for beboerne på Stevnshøj

5.A fra Store Heddinge Skole samt deres dansklærer, Hanne Nielsen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Rundt omkring på kommunens plejecentre bliver der i denne højtid julehygget om beboerne med julepynt, julelækkerier og andre julerier.

Torsdag eftermiddag i sidste uge var der ekstra livlig julestemning på Stevnshøj Plejecenter, for her fik beboerne besøg af 5.A fra Store Heddinge skole.

Fjerde besøg

Forud for besøget har klassens 25 elever de seneste par uger haft travlt med at digte julehistorier, øve højtlæsning og tegne farverige juletegninger til beboerne.

– Det er fjerde gang, at klassen læser op på plejecentret. De startede i tredje klasse, og de har både læst eventyr, nissehistorier, egne historier og nu julehistorier, fortæller klassens dansklærer, Hanne Nielsen, der for tre år siden tog kontakt til personalet på Stevnshøj for at præsentere sin idé om højtlæsning for beboerne.

Den var de straks med på, og nu har det udviklet sig til en tradition, som både elever og beboere glæder sig til.

Billeder fra besøget på Plejecenter Stevnshøj (fotos: Rikke Michael Hansen):

Juleeventyr og historier fra gamle dage

Nogle elever har selv skrevet deres historier, mens andre læser op af en bog. Ved ankomst til plejecentret går nogle af eleverne ud i fællesrum, mens andre går på besøg i beboernes egne lejligheder.

Forinden er beboerne blevet spurgt, om de vil have besøg, hvilket 92-årige Bodil Petersen gerne vil. Også i torsdags, hvor hun i sin fint julepyntede lejlighed denne gang fik besøg af Anna og Emma, som havde skrevet historien om ’De forsvundne nisser’.

De to piger læste juleeventyret op for Bodil, og heldigvis endte fortællingen lykkeligt, for julemanden fandt alle sine nisser og ’de levede lykkeligt til deres dages ende og de spiste en masse risengrød’.

– Tusind tak for historien, I to søde piger. Det er så dejligt, at I vil komme og besøge mig og læse højt for mig. Det gør mig så glad, sagde Bodil, da historien var læst til ende.

Bodil kvitterede med at fortælle om sine tre børn og seks børnebørn, som hun har fine portrætter af hængende på væggen. Og julen skal hun fejre hjemme hos sin ene datter.

Går begge veje

Mikkel og Micas var på besøg hos Preben Kjær, og efter drengenes julefortælling fik de talt om både Tivoli, hunde og julegaver.

– Det er rigtig hyggeligt at læse højt for dem, fortæller Mikkel.

– Ja, og de har jo levet meget længere end os, så de har oplevet en masse og har mange gode historier at fortælle, supplerer Micas.

Plejecentrets ældste beboer, Grethe Alstrup, der fylder 104 år den 17. januar, havde besøg af Hjalte og Mathias, som læste højt fra ’Lasse Lillebølles julegave’. Også de fremhævede de mange gode historier, som de ældre kan fortælle.

– Grethe fortalte om sin barndom, og om hvordan hun fejrede jul, siger Hjalte.

– Og så sagde Grethe, at vi var noget af grunden til, at hun stadig var i live. Det bliver man da rigtig glad for at høre, fortsætter Mathias.

Efter højtlæsning og gode snakke var der frugt og saftevand til alle børnene, inden de skulle tilbage til skolen. Beboerne fortsatte deres eftermiddag med hyggeligt fællesspisning ved festligt dækkede borde i den store fællesstue.
rmh

Skriv en kommentar