(Last Updated On: 31. marts 2016)

02MSB Mordet i Varpelev forsideHÅRLEV: Mord, voldtægt, dødsstraf er ingredisenser »Mordet i Varpelev«, som giver et spændende indblik i livet og kulturen på Stevns for 150 år siden

Vallø Lokalhistoriske Forenings Støtteforening genudgiver den dramatiske beretning om en ung mands henrettelse på Lammehøj ved Varpelev.

Efter et gilde i året 1852 på Peder Hansens gård ved Varpelev måtte den unge pige Ane Kirstine Jørgensdatter undgælde med livet, fordi hun afviste Jens Hansens tilnærmelser. Den unge Jens Hansen måtte også undgælde med sit liv – ved dødsstraf – for den gennemførte ugerning mod Ane Kirstine.

Civil dødsstraf blev afskaffet i Danmark med Straffeloven af 1930; den sidste henrettelse blev dog foretaget i 1892 i Horsens Tugthus.

“Mordet i Varpelev” er en genudgivelse af Jytte Sørensens bog fra 1990, som Støtteforeningen for Vallø Lokalhistoriske Arkiv, udgiver ved er reception onsdag den 6. april kl. 14 til 16 i Vallø Lokalhistoriske Arkivs lokaler på Bredgade 1, i Hårlev. Medlemmer af støtteforeningen vil få bogen udleveret og bogen kan købes hos Arkivet fra den 6. april.

cs

 

Skriv en kommentar