(Last Updated On: 20. februar 2015)

Alle sogne i Stevns kommune leder efter flere frivillige, der vil bruge tre timer på at samle ind
til kvinder i verdens fattige lande ved Folkekirkens Nødhjælps årlige
Sogneindsamling
Winfred_geder
Enken Winfred Nakalanzi var på sultedødens rand. Men to geder, hjælp til at anlægge en køkkenhave og medlemskab af en spare-lånegruppe har givet Winfred huld på kroppen – og drømme for fremtiden. (Foto: Mikkel Østergaard).

STEVNS: De fleste kvinder i Danmark tager deres lige ret for givet. Ret til uddannelse, ret til at stemme og ret til at tjene egne penge. I mange fattige lande er kvinders rettigheder også skrevet ind i grundloven. Alligevel er kvinders rettigheder ofte ikke-eksisterende. Derfor indgår rettigheder og ligestilling mellem kønnene altid i Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Hos Folkekirkens Nødhjælp arbejder man blandt andet med at oplyse kvinder om deres rettigheder, uddanne kvinder, så de finder styrke og stemme i både familien og samfundet, fremme kvinders ret til at eje jord samt involvere kvinder i aktiviteter, der forbedrer deres økonomi.
”Vi håber, at flere melder sig som indsamlere for at være med til at støtte kvinder i verdens fattigste lande. For når man støtter en kvinde, støtter man en hel familie. Og når man uddanner en kvinde, uddanner man en hel familie”, siger kommunekoordinator Jørgen Sandgaard.

Og indsatsen nytter! Sidste år lykkedes det 105 indsamlere i Stevns kommune at samle 55.725 kroner ind, og forhåbentlig bliver resultatet endnu bedre i år.
I følgende byer mangler der indsamlingsledere eller indsamlere, som vil gå en tur den 8. marts: Holtug, Magleby, Råby, Klippinge, Hellested, Arnøje, St. Tårnby, Himlingøje, Endeslev og Vråby. Hvis man kan afse cirka tre timer søndag den 8. marts kan Jørgen Sandgaard kontaktes.

Skriv en kommentar